Investigaţii RMN mai ieftine

Bolnavii care au nevoie de o investigaţie de imagistică medicală la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu vor scoate mai puţini bani din buzunar. Vorbim despre persoanele care solicită un examen RMN contra-cost, asta pentru că pentru pacienţii unităţii spitalicești analizele sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), în baza biletului de trimitere.

Investigaţiile RMN cu plată se realizează în timpul săptămânii doar marţea, în intervalul orar 14:00-18:00. Suma decontată de CAS pentru o investigaţie este de 450 lei. Atât plăteau până acum și bolnavii care solicitau efectuarea unor astfel de investigaţii contra-cost. „Am redus tarifele contra-cost pentru că mi se pare o chestiune de bun simţ, să încercăm să dăm posibilitatea persoanelor care nu au suficienţi bani să beneficieze de aceste investigaţii. Ne-am făcut o analiză de cost și am ajuns la concluzia că putem să venim cu o reducere, în așa fel încât să acoperim toate cheltuielile de funcţionare. Nu suntem o firmă privată, să mergem pe profit”, a declarat Gigel Capotă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Astfel, pentru o investigaţie RMN fără substanţă de contrast, pentru un segment investigat, solicitaţii trebuie să plătească acum 400 de lei sau 700 de lei pentru două segmente, dacă sunt realizate în aceeași zi. La investigaţiile RMN cu substanţă de contrast tariful este de 700 de lei/segment. În acest caz, tariful nu a fost modificat, spune conducerea unităţii, pentru că nu sunt prea multe solicitări.

În ceea ce privește analizele decontate de CAS Gorj, pentru luna noiembrie, Spitalul Judeţean poate efectua investigaţii la computerul tomograf sau RMN pentru pacienţii internaţi în limita a 81.360 de lei.

Aparatul RMN, marca Signa Explorer, a fost pus în funcţiune la mijlocul lunii iunie și este unul performant.

Vizualizări: 4,173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: