Strânge semnături pentru înfiinţarea unei secţii de chirurgie vasculară

Un medic care profesează în Timişoara a iniţiat o petiţie în vederea înfiinţării unei secţii de Chirurgie Vasculară la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Potrivit doctorului Mircea Ionuţ Popiţiu, prin crearea unei astfel de secţii, bolnavii din Gorj cu probleme vasculare nu vor mai fi nevoiţi să meargă sute de kilometri pentru a se trata.

„Chirurgia vasculară cunoaşte în ultima perioadă o dezvoltare efervescentă, marcată în primul rând de progresele continue în domeniul chirurgiei endovasculare, iar chirurgul vascular se confruntă zilnic cu informaţii care deschid noi perspective diagnostice şi terapeutice. Pacienţii cu probleme vasculare din Târgu Jiu şi zonele alăturate sunt trimişi la cel puţin 200 km distanţă pentru a fi trataţi şi se pierde mult timp, situaţii care pot duce la amputaţie de membru sau chiar decesul pacienţilor”, a scris medicul Mircea Ionuţ Popiţiu în petiţie.

Petiţia a fost creată pe site-ul www.petitieonline.com. Una dintre semnături aparţine medicului ortoped gorjean Bogdan Niculescu. Medicul Mircea Ionuţ Popiţiu a făcut petiţii similare şi pentru alte spitale din ţară.

Chirurgia vasculară se ocupă cu tratamentul bolilor vaselor sanguine, adică a arterelor, venelor şi limfaticelor.

Vizualizări: 3,155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: