Capotă: Nu înţeleg rostul petiţiei pentru secţia de Chirurgie Vasculară

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu spune că nu înţelege demersul medicului Ionuţ Popiţiu, care strânge semnături pentru înfiinţarea unei secţii de Chirurgie Vasculară la spitalul târgujian. Managerul Gigel Capotă a explicat că o decizie în acest sens a fost luată de comitetul director încă de acum câteva luni.

Managerul Gigel Capotă spune că iniţiatorul petiţiei a solicitat, în primăvara acestui an, angajarea în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, dar că totul a rămas la nivel de discuţii. „Nu înţeleg care este rostul acestei petiţii formulate de către un medic care nu este angajat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Să vii să formulezi o petiţie să înfiinţăm ceva ce noi deja am demarat cu câteva luni înainte... Comitetul Director a stabilit deja noua structură organizatorică. Se va face. Domnul doctor Popiţiu şi-a exprimat dorinţa mai demult că ar dori să activeze în cadrul spitalului nostru”, a reacţionat Gigel Capotă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Mai mult, managerul spune că poartă discuţii cu mai mulţi medici de chirurgie vasculară pentru a activa la Spitalul Judeţean şi că un astfel de specialist ar putea fi adus în unitate chiar săptămâna viitoare.

Iniţial, conducerea unităţii spitaliceşti îşi propusese să înfiinţeze o secţie de politraumatologie, în care să activeze şi un medic de chirurgie vasculară. Mai este însă o variantă care pare să fie cea agreată de conducerea spitalului. „Prima variantă era să lăsăm o singură secţie de Chirurgie şi apoi să facem o secţie de Politraumatologie. Avem şi varianta cealaltă, să vedem cum ne încadrăm şi dacă primim avizul de la Direcţia de Sănătate Publică, să lăsăm o secţie de Chirurgie Generală şi să înfiinţăm o serie de compartimente: de chirurgie generală, de chirurgie plastică şi arşi, de chirurgie şi ortopedie infantilă, de neurochirurgie, de chirurgie vasculară şi compartiment de chirurgie toracică”, a explicat managerul Gigel Capotă.

Dacă va fi pusă în practică prima variantă, secţia de Politraumatologie ar avea propriul şef de secţie. Dacă se va merge pe cea de-a doua variantă, compartimentele noi vor face parte din structura secţiei de Chirurgie Generală. Noua structură ar urma să fie pusă în aplicare începând cu luna ianuarie 2019.

Vizualizări: 2,177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: