Înzăpeziți pe Transalpina. Nu știau că drumul e închis!

Doi turişti, soţ şi soţie, au rămas înzăpeziți pe Transalpina în prima zi a anului. Jandarmii din cadrul Postului montan Voineasa - Vâlcea au intervenit pentru a salva cei doi soți din Petroșani, care s-au aventurat pe șoseaua ce este oficial închisă.

Solicitarea de ajutor la 112 a venit în jurul orei 20.00. Turiştii plecaseră din oraşul Petroşani cu gândul de a traversa Transalpina şi a ajunge în staţiunea Rânca.

Cei doi hunedoreni au rămas blocaţi cu maşina din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a stratului de zăpadă foarte mare. Când au ajuns salvatorii montani la ei, turiştii au pretextat că s-au luat după alţi turişti care le-au indicat ruta respectivă şi că nu ştiau că de fapt drumul este închis.  

„Jandarmii au ajutat la deszăpezirea autoturismului şi au condus turiştii în siguranţă până la Obârşia Lotrului, de unde şi-au continuat deplasarea către Petroşani”, au transmis reprezentanţii Jandarmeiriei Vâlcea într-un comunicat de presă.  

Transalpina, DN 67 C, este închisă traficului rutier în fiecare an începând cu luna noiembrie şi până în luna mai anul următor.

Vizualizări: 9,832

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: