Ionel Ilie: Complexul Energetic Oltenia a trecut peste perioada critică

Complexul Energetic Oltenia a trecut peste perioada critică, spune managerul Ionel Ilie, care este de părere că societatea va încheia anul și cu un mic profit. Mai mult, susține că vor putea fi evitate concedierile colective programate pentru anii viitori. Semnalele sunt bune pentru titanul energetic din Oltenia. În această perioadă livrează în Sistemul Energetic Național (SEN) circa o treime din cantitatea necesară la nivel de țară.
Conducerea executivă a Complexului Energetic Oltenia spune că până la finalul lunii următoare va reuși să plătească facturile scadente față de toți furnizorii. Una dintre societățile la care compania energetică are datorii este Artego, însă restanțe are și față de Minprest și Finanțe. Miile de disponibilizări colective programate pentru anii viitori la nivel de companie ar putea fi evitate, a explicat șeful Complexului Energetic Oltenia. "Societatea Complexul Energetic Oltenia a trecut peste perioada critică și sunt șanse reale să încheiem anul cu un mic profit. Sunt șanse reale ca pe viitor să se evite disponibilizarea personalului, după părerea mea. Acum, depinde cine va fi la conducerea societății în viitor. Numele sunt trecătoare", a declarat Ionel Ilie, manager CE Oltenia.
Conform planului de restructurare, reorganizare și eficientizare al CE Oltenia aprobat în primăvara acestui an, în 2017 ar urma să plece acasă 2.000 de mineri și energeticieni, câte 407 de angajați în 2018 și în 2019, iar în 2020 urmând să fie disponibilizați 455 de angajați.
Datorii restante
Insolvența CE Oltenia nu poate fi cerută de furnizori, mai spun cei din conducerea companiei, care au explicat că au plătit mare parte din facturile restante. "Situația financiară este una normală. O societate care funcționează bine, își plătește furnizorii, discuția cu insolvența este o discuție. A trecut. Până la sfârşitul lunii octombrie, așa cum m-am angajat, nu va mai fi niciun furnizor în afara scadenței de plată. Și încep să plătesc și eșalonarea la ANAF pentru cele două luni, din martie și aprilie, rămase neachitate"
CE Oltenia a depăşit Hidroelectrica în ceea ce priveşte livrarea de energie, conform datelor Transelectrica. Compania a livrat în aceste zile peste 2.000 de MWh, în timp de Hidroelectrica livra sub 1.500 de MWh. Astfel, Complexul Energetic Oltenia a devenit primul producător de energie din ţară.

Vizualizări: 3,469

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: