A început războiul în FNME. Mitrescu, ameninţat cu excluderea!

Războiul acum începe, a avertizat sindicalistul Cristian Lădaru, președinte de sindicat, afiliat la Federația Națională Mine Energie (FNME), și vicepreședinte la Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO). Lădaru a declarat că liderii care au contestat alegerile din USMO ar putea fi excluși, printre aceștia fiind și Constantin Mitrescu, sindicalist în bazinul Rovinari. Liderul FNME, Dan Pîrvulescu, are și el o întrebare pentru Mitrescu: e în car sau în căruță? Pe scurt, cu el sau cu Condescu.
Marin Condescu, Constantin Mitrescu, Ilie Păunescu, Corneliu Gârjoabă și Rafael Ciorăscu sunt cei care au contestat la Tribunal alegerile din USMO. Pe 2 septembrie Dan Pîrvulescu a fost ales președinte, Cristian Lădaru vicepreședinte și Gheorghe Etăgan secretar. Ei au primit mandat să dizolve USMO, o organizație cu patrimoniu de câteva milioane de lei. De aici a început războiul, fiind o ruptură clară între Dan Pîrvulescu și Marin Condescu. Înregistrarea alegerilor nu s-a putut face nici marți, 27 septembrie, instanța acordând termen peste 10 zile, pentru depunerea de noi documente. Cristian Lădaru, liderul FNME de la Cariera Roșia, susține că a început un război: “Ce-ați văzut dvs e doar începutul, o să înceapă războiul, o să avem documente la dosar. Condescu și cu ceilalți de la Uniune au încasat salarii mari și alte facilități. Domnul Condescu vrea la Uniune pentru că vrea să facă duet cu Dan Pîrvulescu la FNME, dar nu-i va reuși pentru că oamenii nu-l mai acceptă”.
Mitrescu și Lădaru se amenință cu excluderea
El a mai spus că și Mitrescu va avea de suferit. Ar putea fi exclus din FNME pentru că îl susține pe Condescu în problema USMO. Decizia va fi luată până vineri. „Condescu nu are treabă cu sindicatele, ci cu Pandurii. Condescu a apelat la câțiva prieteni, trei care nu mai au legătură cu sindicatele de 3-4 ani, iar Mitrescu, treaba lui ce-a făcut. O să-și asume răspunderea pentru problemele create. Mitrescu nu trebuia să se implice în aceste probleme, mai ales că sindicatul lui nu a contribuit la patrimoniu. Toate aceste probleme se vor rezolva în cadrul unui Consiliu de Coordonare în cadrul federației și vom vedea ce avem de făcut în continuare. Vom lua măsuri drastice cu cei care au încălcat statutul. Mergem până la excludere. Ceilalți oricum vor fi excluși și vom pune și problema lui Constantin Mitrescu pentru că nu e corect, fiind în Biroul Executiv, să participe la jocul lui Condescu”, a spus Lădaru.
Mitrescu a rămas șocat de declarația lui Lădaru. El spune că FNME nu are nicio legătură cu USMO. La rândul lui l-a amenințat pe Lădaru cu excluderea din FNME. “Băiatul ăsta nu e zdravăn la cap. Ce treabă are USMO cu federația? Nu a făcut nimic la sindicat, acum vrea să împartă patrimoniul. Poate vrea să zboare el din FNME. Cum să spună așa ceva? Nu am participat la jocul lui sau ce? Eu să fiu exclus de Lădaru, ce dracu domnule? Lădaru nu știe pe ce lume trăiește dacă a spus așa ceva”, a spus Mitrescu.
CALRIFICĂRI
Dan Pîrvulescu, președintele FNME, sugerează că există o problemă cu Mitrescu, dar nu spune explicit că s-ar putea ajunge la excludere: „Nu știu dacă a încălcat statutul. Mitrescu trebuie să explice colegilor de la sindicatul de la Rovinari. O dată spun că sunt (n.r- membri USMO), o dată că nu sunt. Când le demonstrez că sunt... Se analizează, să vedem cine are dreptate, cine nu are. Până în momentul acesta văd că Mitrescu minte manipulând pe ai lui. Eu cred că sindicatul e format din oameni maturi, nu sunt duși cu preșul de Mitrescu. Mitrescu trebuie să clarifice poziția. E în car sau în căruță? El acum e legat de coada calului, nu știe unde e”.

Vizualizări: 1,764

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: