Ionuț Stroe spune că FCU Craiova are voie pe „Ion Oblemenco”

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a declarat că stadioanele Ghencea, Arcul de Triumf, Giulești sau Ion Oblemenco sunt disponibile pentru toată lumea.  Deşi este un fan recunoscut al Craiovei din Liga 1, ministrul spune că FC U Craiova, cealaltă echipă a orașului, are același drept să joace pe arena „Ion Oblemenco”.

Ministrul nu crede că există un conflict şi spune că legea e clară, stadioanele construite din bani publici trebuie puse la dispoziţia cât mai multor entităţi sportive, fără exclusivităţi. „Nu există niciun fel de conflict, totul este artificial. Situația este mult mai simplă decât își închipuie acești luptători. În țara asta există legi care descriu cum se poate închiria o bază sportivă, norme transparente care lasă posibilitatea tuturor să acceseze bunurile publice. În condițiile în care există rațiune și înțelegere, sunt sigur că e loc pentru toată lumea. Toți cei care vor administra aceste stadioane – MTS la Arcul de Triumf, MApN la Ghencea și Ministerul Transporturilor la Giulești – vor avea posibilitatea, recurgând la lege, să ofere aceste stadioane cât mai multor entități, cât mai multor sporturi”, a declarat Ionuț Stroe la Realitatea Sportivă.

Stroe crede că este în interesul administratorilor acestor stadioane să le ofere cât mai multor echipe.  „Aceste stadioane noi s-ar putea să fie o povară pentru un administrator prost. Cheltuielile s-ar putea să fie infinit mai mari, și avem exemple în țară, nu cred că este stadion care să meargă pe plus în acest moment. Arena Națională, stadionul de la Craiova, cel de la Cluj, trăiesc din subvenția acordată de stat. Cu atât mai mult, viitorii administratori trebuie să aibă un management deschis, european, eficient, și sa adune acolo cât mai multe competiții, spectacole. Dacă o asemenea arenă o lași sau îi pui lacăte, s-ar putea să te trezești că n-ai nici bani să o întreții. Nu există exclusivități pe banul public! A nu se confunda situația cu anumite conflicte de natură juridică, care se află pe rolul instanțelor. Pentru că există peste tot o istorie, probleme juridice. Acolo așteptăm deciziile instanțelor“, a comentat ministrul Tineretului și Sportului.

Vizualizări: 528

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: