Ce obiectiv va avea echipa de baschet din Târgu Jiu

Obiectivul echipei de baschet din Târgu Jiu pentru noul sezon va depinde de sistemul competiţional pe care federaţia de baschet îl va adopta pentru noul sezon. Antrenorul Claudiu Alionescu spune că echipa va avea un obiectiv superior dacă se va juca pe acelaşi sistem din actualul sezon, dar dacă se va reveni la sistemul clasic atunci obiectivul va fi tot menţinerea în LNBM.

Obiectivul echipei de baschet a CSM Târgu Jiu ar putea fi, în noul sezon, tot menţinerea în prima ligă de baschet, dar totul depinde de sistemul competiţional care va fi adoptat de federaţie. Sunt posibile două scenarii, să se continue tot pe sistemul actual şi atunci echipa îşi va propune un alt obiectiv superior celui din acest sezon sau să se schimbe sistemul de joc, revenind la cel clasic, caz în care obiectivul va fi menţinerea în LNBM după cum a explicat antrenorul CSM Târgu Jiu, Claudiu Alionescu: „Dacă se va menţine sistemul actual de joc, cu două grupe valorice, normal că vom dori să facem un pas înainte. Nu o să fim echipa care doar să se menţină acolo, ci o să atacăm mijlocul clasamentului, poate chiar locurile fruntaşe din grupa valorică ân care vom juca. Dar dacă se va merge pe sistemul cu o singură grupă valorică atunci, mai mult ca sigur obiectivul va fi menţinerea în acea grupă valorică”.  

Recent s-a luat în discuţie la nivel de federaţie trecerea la un format clasic după ce suporterii acestui sport nu au reuşit încă să înţeleagă modul în care se desfăşoară întrecerea, cu mai multe grupe valorice. Reprezentanţii CSM Târgu Jiu și-au exprimat deja public dorința ca viitorul sezon să se desfășoare în sistemul clasic, cu o singură grupă valorică. Dacă va fi aprobat acest sistem, CSM Târgu Jiu va avea ca obiectiv menținerea în prima ligă a baschetului românesc.

Vizualizări: 259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: