IPJ Gorj caută înlocuitori pentru mascații acuzați de tortură

„Mascații” de la IPJ Gorj caută noi colegi! În acest sens, Serviciul de Acțiuni Speciale desfășoară, zilele acestea, o selecție internă. Sunt disponibile 5 posturi. Mai exact, șefii acestei structuri doresc să găsească înlocuitori pentru cei 5 lucrători SAS care au ajuns în arest după ce au snopit în bătaie un cetățean din orașul Novaci.

Serviciul de Acțiuni Speciale al IPJ Gorj funcționează deficitar după ce o întreagă echipă a ajuns în spatele gratiilor. În încercarea de a remedia această situație, a fost demarat un proces de selecție din rândul polițiștilor gorjeni. Pentru cele 5 posturi disponibile s-au înscris nu mai puțin de 16 candidați. Printre ei se află și Paul Feroiu, polițistul cunoscut pentru protestele pe care le face împotriva superiorilor din IPJ Gorj și MAI.
Toți candidații au de trecut patru probe: o probă de tragere cu arma, o proba sportivă, un interviu și o testare psihologică.
În timp ce Serviciul de Acțiuni Speciale organizează această selecție, cei 5 mascați aflați în spatele gratiilor încearcă să scape de arestul preventiv. Tribunalul Gorj a admis, luni, cererile formulate de cei 5 lucrători SAS și a dispus trimiterea lor în arest la domiciliu pe o durată de 30 de zile. Sentința a fost contestată de către procurori.


Mascații, judecați pentru tentativă de omor și tortură

Cei 5 mascați au ajuns în arest la sfârșitul lunii mai. Ei au fost trimiși în judecată pentru tentativă de omor și tortură după ce au snopit în bătaie un tânăr din orașul Novaci. Oamenii legii au fost chemați să ofere sprijin echipajului de la Rutieră după ce novăceanul, băut bine, a acroșat cu oglinda mașinii un polițist care i-ar fi făcut semn să oprească. Șoferul a părăsit locul incidentului, dar a fost găsit în scurt timp în casa unui prieten. A refuzat să le spună polițiștilor unde a ascuns mașina și, în încercarea de a-l determina să mărturisească, mascații l-au bătut crunt. Omul a ajuns în stare gravă la spital, cu multiple fracturi și rupturi ale organelor interne. El a avut nevoie de câteva zile de îngrijiri medicale pentru a se vindeca.

Vizualizări: 1,476

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: