Iriza: Am încheiat capitolul Victor Ponta pe veci

Senatorul PSD Gorj, Scarlat Iriza, anunță că va susține guvernul PNL, deoarece alte variante nu sunt. Iriza exclude o guvernare a PSD cu Pro România. “Pro România este cu Victor Ponta, un om duplicitar care ne-a distrus partidul și pentru asta am încheiat capitolul Victor Ponta, eu Iriza, pe veci. ALDE a fost la guvernare, nu mai vrea, acum vrea să se întărească ca partid, că e vai de capul lui de slab, nu mai are mai mult de două kile, adică două procente. Ungurii joacă la mai multe capete, partidul balama. Până la urmă, PNL va guverna singur”, a spus Iriza la Radio Infinit.

Ponta este cel care a avansat ideea unei guvernări cu PSD, fără Dăncilă. „Lăsaţi orgoliile de o parte, haideţi să ne aşezăm, noi cei care suntem de stânga, la o masă şi să găsim soluţii. (...) Ăsta-i mesajul meu pentru cei de la PSD”, a afirmat Victor Ponta la România TV.

Pesediștii au dat însă mai multe mesaje de distanțare de Victor Ponta în ultimele zile.

Scarlat Iriza a spus că social democrații abia așteaptă să predea guvernarea, după ce moțiunea a fost adoptată. “Aștept cu nerăbdare instalarea guvernului PNL, pe care Iriza îl va susține cu siguranță, vă spun în premieră. Îl votăm în parlament, ce să facem, să lăsăm țara fără guvern?”, a spus senatorul PSD Gorj, Scarlat Iriza.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, după consultările cu partidele parlamentare, că  luni, cel târziu marţi, va desemna premierul, subliniind că nu va desemna o persoană din PSD.

Vizualizări: 2,394

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: