Ișfan cere sprijin politic pentru păstrarea claselor de a IX-a

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj a cerut sprijin parlamentarilor Gorj în ceea ce privește solicitarea Ministerului Educației de reducere a numărului claselor de a IX-a în noul an școlar.

Inspectoratul a propus 125 de clase, iar ministerul de resort a spus că aprobă doar 115, în ideea în care o clasă ar avea 28 de cursanți. Conducerea inspectoratului spune că, în situația în care ministerul nu va reveni asupra deciziei, vor fi afectate multe licee, în special cele din mediul rural, care nu vor avea cum să strângă elevi pentru o clasă.

”Am vorbit cu politicienii, cu parlamentarii noștri, să ne ajute, să vedem ce se mai poate face. Să vorbească la minister, la Guvern. Ministerul propune Guvenului numărul de clase și Guvernul aprobă, cu 6 luni înainte de începerea anului școlar, undeva în martie. Sunt licee în mediul rural unde nu avem 28 de copii, iar învățământul este obligatoriu. Și atunci, i-am rugat să ne ajute. Legea zice minimum 15, maximum 30, media 25. Este un ordin de ministru care stabilește metodologia, care vorbește de clasele de început cu 28 de copii”, a declarat Ion Ișfan, inspectorul general a ISJ Gorj.

Vizualizări: 1,898

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: