Cat costa un implant dentar in Romania

In lumea moderna, stomatologia se dezvolta rapid si eficient, folosind noi metode si tehnologii. Problema defectelor dentare este un aspect negativ pentru multi oameni, deoarece afecteaza diverse aspecte: psihologice, estetice, materiale, functionale. In momentul de fata, implantarea este atat de larg dezvoltata, incat un implant dentar,  nu se poate distinge de dantura naturala. Un stomatolog calificat te poate informa intotdeauna clar si intr-un mod accesibil despre implantare, contraindicatii si metode alternative de tratament. Cu toate acestea, orice pacient care s-a gandit la posibilitatea de a pune un implant dentar se intreaba cat costa un implant dentar in Romania, si, de asemenea, are nevoie de informatii de baza despre aceasta metoda de tratament in stomatologie.

Ce este un implant dentar?
In termeni simpli, un implant dentar este un fel de suport in structura osoasa a maxilarului, care are un filet cu surub. Implantul este introdus in osul maxilarului, acolo unde unde exista un dinte lipsa si a existat anterior un dinte natural. Folosind diferite tipuri de conexiune implant-coroana, este fixata o coroana artificiala. Implantul imita radacina naturala a dintelui in timp ce se afla in os. Exista un numar mare de producatori de sisteme de implanturi, care au propriile caracteristici in structura. Dentistul chirurg selecteaza parametrii necesari implantului pentru tine, in functie de dinte, de tipul de os si de gingii, fiind luate in considerare structurile anatomice.

Componente cheie implant dentar Romania
Exista componente cheie care alcatuiesc un implant dentar clasic in Romania. Partea principala sau implantul in sine, este partea care este plasata direct in tesutul osos, si poate fi o placa sau un cilindru. In prezent, implanturile in forma de con sunt utilizate cel mai adesea, datorita faptului ca se produce o trauma mult mai mica.

Un bont este o parte intermediara necesara pentru conectarea unui implant si a unei coroane. Bonturile sunt de asemenea diferite si servesc direct pentru a tine coroana.

Dupa ce ai facut cunostinta cu principalele componente ale implantului, poti alege clinica dentara Dr. Aristide pentru un tratament de calitate.

Implantare sau protetica
Deci, absenta unuia sau a mai multor dinti este principalul motiv care il conduce pe pacient la implantolog.

Alegerea dintre implantare si proteza ar trebui sa fie constienta si minutioasa. Depinde de multi factori, inclusiv daca este posibil ca pacientul sa fie supus implantarii dentare, daca pacientul are o alergie la materiale plastice, un reflex de gag sau daca exista prejudecati in ceea ce priveste protezele amovibile.

Daca se pierde doar un dinte, atunci metoda de implantare va ajuta la refacerea acestui defect particular, fara a schimba structura dintilor apropiati.

Implantologii folosesc metoda de plasare a implantului imediat dupa extragerea dintilor (implantare simultana), ceea ce reduce timpul inainte de plasarea coroanei.

Implantul, datorita faptului ca imita radacina dintelui si da o incarcatura pe tesutul osos, incetineste procesele fiziologice de resorbtie osoasa.

Un alt plus semnificativ este natura pe termen lung a metodei, capacitatea de a instala un implant odata si pe viata, si care, va fi localizat in os mult mai puternic decat o proteza conventionala.

Sursa: Edcora Agentie SEO

Vizualizări: 2,723

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: