Îşi plăteşte studiile din închirierea porumbeilor la nunţi

Într-o perioadă în care tinerii părăsesc România în căutarea unui job bine plătit, un tânăr în vârstă de 22 de ani din municipiul Motru a decis să rămână în țară și să-și continue studiile. Pentru că este student la Timișoara și cheltuielile sunt multe, Andrei Ionuț Pincu a găsit o soluţie să se poată întreţine până la finalizarea studiilor. A cumpărat câţiva porumbei albi pe care îi închiriază la nunți. Afacerea este la început şi încă mai are nevoie de sprijinul financiar al părinților, însă are de gând să o dezvolte din banii pe care îi va strânge de la evenimentele la care va lua parte alături de prietenii săi înaripaţi.

Andrei Ionuţ Pincu este student în anul III la Universitatea Politehnică din Timişoara, Facultatea de Electrotehnică şi Electroenergetică. Tânărul spune că "a furat" ideea legată de porumbeii pentru nunţi după ce a luat parte la o nuntă. Şi-a cumpărat câteva perechi de porumbei, cu care a participat deja la astfel de evenimente. La Motru, acolo unde locuiesc părinţii săi, a amenajat două cuşti ajutat fiind de tatăl său. "Totul a început în vara lui 2014. Am mers la o nuntă la Craiova şi atunci am văzut la un tânăr nişte porumbei de nuntă şi mi s-a părut interesant. Nu era ceva foarte greu şi am zis că aş putea să încerc şi eu cândva chestia aceasta. După aceea, la facultate, am întâlnit un coleg care stă lângă Timişoara şi are astfel de porumbei, pentru nunţi. Am achiziţionat câţiva de la el, pe parcurs am cumpărat şi mai mulţi, acum am în jur de 15. Sunt voiajori şi porumbei creţi. Cei creţi au un penaj deosebit, sunt mai frumoşi. Ceilalţi sunt pentru eliberat din cuşti, din mână, sunt capabili să se întoarcă şi de la câteva sute de km înapoi acasă. S-au întors tot timpul. Cei creţi se pierd de grup dacă nu le dau drumul în acelaşi timp cu ceilalţi. Rămân în urmă", a explicat Andrei.

 Idee: Porumbei în ton cu rochiile domnişoarelor de onoare

Până acum a participat într-o astfel de formulă la trei nunţi. Vrea să cumpere şi mai mulţi porumbei, de mai multe tipuri și culori, astfel încât, să poată participa la cât mai multe evenimente. Andrei spune că vrea să devină independent din punct de vedere financiar. "Am zis mai întâi să strâng mai mulţi porumbei, ca să pot face față. Să nu mă anunț și să nu pot merge la evenimente. În alte localităţi voi putea merge doar cu cei simpli. Vreau să cumpăr cât mai mulşi, şi din cei voltaţi. În prezent am o singură pereche. Pe viitor vreau să iau porumbei de mai multe culori, să merg cu ei la evenimente în funcţie de culorile rochiilor domnișoarelor de onoare. Am o grămadă de cheltuieli, nu mă pot întreţine din această afacere. Fac naveta la Motru cu trenul săptămânal. Mă ajută părinţii mei, dar poate, într-o zi, voi reuşi să nu mai depind de ei. Deocamdată este un venit în plus. E de ajutor", a mai spus Andrei Pincu.                

 Cât costă închirierea porumbeilor

Tarifele practicate de Andrei sunt destul de accesibile pentru miri sau pentru cei care vor să le ofere tinerilor căsătoriţi astfel de momente. Pentru eliberare porumbei simpli din mână, câte unul la fiecare mire, costă 50 de lei. Pentru cei creţi tariful este de 100 de lei. Iar pentru cei care optează pentru eliberarea dintr-o cuşcă specială, amenajată corespunzător, în care se află 6-8 porumbei, tariful este de 200 lei. Andrei poate fi contactat pe facebook pe pagina personală sau pe pagina afacerii: Porumbei Albi pentru Nunti Motru.

Galerie foto


Vizualizări: 3,086

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: