ISJ Gorj: 12 clase în minus, din toamnă

Ministerul Educației a tăiat din cifra de școlarizare pentru următorul an școlar. Mai concret, vor fi cu 12 clase mai puține față de acest an. Cele mai multe au fost eliminate la seral ori la școlile postliceale.

Planul de școlarizare propus de Inspectoratul Școlar Gorj pentru anul școlar următor a fost modificat de oficialii din Ministerul Educației.   

„Ministerul Educației ne-a trimis înapoi planul de școlarizare cu mici modificări. Mă refer la faptul că ne-au eliminat 12 clase pentru întreg județul Gorj. aprobaserăm planul prezentat de directorii din învățământ, cu mici ajustări din partea noastră. Cu toate acestea, Ministerul Educației a spus că trebuia să ajustăm mult mai mult. Nu este decizia Inspectoratului”, a transmis Dana Constantinescu, inspectorul șef al ISJ Gorj.

Vizate de Ministerul Educației au fost, în principal, clasele de seral. Numărul este redus din cauza lipsei de elevi.

„Ministerul a decis ca la clasa a noua, seral, să se elimine patru clase. La clasa a noua, frecvență redusă, să se elimine o clasă. La clasa a XI, seral, să se elimine patru clase. La școala postliceală, să se elimine două clase și la clasele de maiștri, să se elimine una. 12 clase din întreg județul vor fi eliminate”, a mai punctat Dana Constantinescu.

Vizualizări: 4,683

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: