Profesori din Târgu Jiu, la ministrul Educației: Au transmis minciuni

Câțiva profesori din Târgu Jiu, de la cele cinci licee tehnologice care ar urma să fie comasate, au fost cu jalba-n proțat la ministrul Educației. „Au transmis niște informații false, minciuni”, a declarat șefa Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Dana Constantinescu. Un răspuns tranșant de la ARACIP încă nu a venit pe subiectul reorganizării propuse de ISJ.

Potrivit inspectorului șef al ISJ Gorj, profesorii i-ar fi spus ministrului Educației că se dorește predarea clădirii în care funcționează Liceul Auto Universității „Constantin Brâncuși”.

Dana Constantinescu a catalogat aceste informații drept „minciuni”:

„O delegație a acestor licee a fost prezentă, joi, la Ministerul Educației, însoțită de o doamnă lider de sindicat care au transmis niște informații false ministrului Educației. Au spus inclusiv faptul că eu, ca reprezentant al ISJ, am promis cu subiect și predicat clădirea de la Liceul Auto unor universității sau Universității Constantin Brâncuși. Aș vrea să reamintesc public faptul că spațiile școlare nu aparțin ISJ. Noi nu am avea cum nici să vrem să dăm un spațiu școlar unei alte entități instituționale. Clădirile aparțin Primăriei Târgu Jiu. Nu le dă Inspectoratul Școlar nimănui, nu a fost o astfel de discuție, dar ni se pare un gest de o moralitate mai mult decât îndoielnică să te duci în fața ministrului Educației cu astfel de minciuni”.

Până la sfârșitul acestei luni, cei de la Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar trebuie să tranșeze situația privind reorganizarea celor cinci licee tehnologice din Târgu Jiu. Propunerea ISJ este ca acestea să fie tranformate în doar două unități de învățămțânt.

„Nu avem nicio veste de la ARACIP. Un răspuns vor transmite. Au fost destul de multe demersuri făcute atât public, cât și într-un spațiu oficial al acestor licee propuse spre reorganizare. Nu cred că trebuie să le mai enumăr acum. am trimis la ARACIP documentația. Acum așteptăm o rezoluție. Dacă emite avizul de legalitate, atunci ministrul va emite un ordin prin care se va naște o nouă unitate școlară cu personalitate juridică în privința celor trei licee din nord și în privința Liceului Nr 2 și Energetic nu s-ar modifica personalitatea juridică deoarece ar rămâne a Liceului Tehnologic Nr 2. Aici am avea de-a face cu o fuziune prin absorbție. Liceul 2 ar absorbi Liceul Energetic”, a declarat Dana Constantinescu.

Angajări ilegale

La final, a ținut să sublinieze încă o dată că nimeni nu-și va pierde locul de muncă în condițiile în care se va face această reorganizare. Chiar și unii salariați despre care spune că ar fi fost angajați abuziv.

„Nimeni nu pleacă acasă. Nici măcar personalul didactic auxiliar și nedidactic, care este supranormat și care a fost angajat abuziv în anii trecuți ca să nu zic ilegal. De aici până la a se spune că eu îi voi lăsa pe drumuri pe ei sau pe profesori este o minciună”, a mai spus Dana Constantinescu, într-o conferință de presă.

Vizualizări: 7,936

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: