IŞJ Gorj solicită alţi bani pentru şcoli

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj solicită un milion de lei pentru finanţarea şcolilor din judeţul Gorj. Pentru a doua oară conducerea Inspectoratului a întocmit o listă cu propuneri, printre care se numără nouă unităţi din învăţământul preuniversitar.

Încă un milion de lei este cerut de IŞJ Gorj Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului pentru plata lucrărilor efectuate la şcoli. De această dată cele mai mari sume au fost cerute pentru plata lucrărilor efectuate de firmele de construcţii la Grădiniţa Fântânele din comuna Urdari şi pentru Grădiniţa Nr. 13 din Târgu Jiu, câte 300 mii lei. De asemenea, pentru Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, Şcoala Generală Negreni din Licurici şi pentru Colegiul Tehnic Motru au fost ceruţi 50 mii lei, pentru Grădiniţa cu program Normal Baia de Fier 102 mii lei, Grupul Şcolar Industrial Baia de Fier a fost propus pentru o finanţare de 98 mii lei, pentru Şcoala Raci din Negomir au fost solicitaţi 30 mii lei, iar pentru Şcoala Bolboşi s-au cerut 20 mii lei. „Sunt propuneri pentru o nouă Hotărâre de Guvern. Banii solicitaţi sunt pentru lucrări efectuate şi neplătite”, spune Marius Iorga, inginer în cadrul IŞJ Gorj.

Tot la solicitarea conducerii acestei instituţii Ministerul Educaţiei a alocat în luna octombrie a acestui an pentru plata lucrărilor la 20 de şcoli din judeţ. Deşi iniţial au fost ceruţi bani pentru 50 de unităţi, ceea ce ar fi însemnat un efort financiar de 4.500.000 lei din partea Ministerului Educaţiei, în Gorj au ajuns doar 400.000 lei, bani prevăzuţi printr-o Hotărâre de Guvern. Printre şcolile care au primit finanţare de la Ministerul Educaţiei în luna octombrie se numără Şcoala Generală Jupâneşti, Şcoala Primară Licurici sau Grupul Şcolar Industrial de Petrol Ţicleni.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: