ITM a făcut verificări la Lupoaia. Minerii, tot în tractor!

Inspectorii de muncă au mers în control în carierele miniere din Gorj. Totul după ce minerii au făcut public modul în care sunt transportaţi către locul de muncă. În maşini fără uşi ori scaune sau cu tractoarele. Oficialii companiei au dat asigurări că problema va fi rezolvată, însă nici până acum nu a mai fost semnat un contract cu vreo firmă de transport.

Luni, de exemplu, a plouat. Minerii de la Cariera Lupoaia au fost nevoiţi să meargă pe jos până la excavatoare sau în tractoare. Inspectorii ITM au luat la întrebări şi tractoriştii, pentru că nu au voie să ia minerii. „Au venit inspectorii de muncă la excavatorul 03. Am văzut contractul cu transportatorul. Era pe două luni făcut acest contract. Când a venit ITM, au anexat un grafic şi scrie că e 22 de zile contractul valabil. Nici azi (n.r. luni) nu s-a rezolvat. Şi astăzi (n.r. luni), oamenii au fost fără transport. A venit ITM şi mi-a spus că am dreptate. Nu au sancţionat niciun tractorist. Oamenii au spus că au fost rugaţi pentru că sunt mineri bolnavi şi de-asta i-au luat în tractor. Au mers încet şi cu grijă. Am dat şi eu declaraţii, şi colegii mei. Eu le-am spus că am informat după trei zile în care nu a fost transport”, a explicat liderul de sindicat Nicu Bunoaica.

Aşa că minerii de la Lupoaia au o săptămână de când au rămas fără transport. Bunoaica susţine că se tărăgănează licitaţia pentru că „nu ar fi câştigat cine trebuie”. „I-am transmis un mesaj domnului Sorin Boza şi i-am spus că îi mulţumim că a rezolvat cu transportul, ironic bineînţeles, dar în varianta europeană, mersul pe jos adică. A trecut o săptămână de zile şi el nu a rezolvat nimic. De o săptămână, mergem pe jos ca nebunii, şi pe ploaie. E inacceptabil! Nu acordă transportul pentru că nu a luat cine trebuie. Trebuia să ia firma de casă. Să le fie ruşine! A promis că va semna contractul, dar nu a rezolvat nimic. Mai am o întâlnire cu câţiva directori din companie şi vreau să aflu care este situaţia cu transportul”, a mai declarat sindicalistul.

foto arhiva

Vizualizări: 2,816

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: