James Bond de România

Ştire pe surse: cică Băsescu şi Ghimpu ar fi discutat, la un păhărel, despre unirea României cu Republica Moldova. Doar că iniţiativa nu poate veni din partea noastră, stat mândru şi suveran, proaspăt intrat în UE (chiar şi codaş la toate capitolele, cum suntem). Moldovenii trebuie să-şi dorească cu ardoare ruperea de Rusia. Şi în număr covârşitor. Şansele sunt mici, dar ruşii au vrut să se asigure şi ne-au arătat pisica. De fapt, ne-au arătat diplomatul. În cătuşe, reţinut la Moscova pentru spionaj militar. Nu putem spune că nu suntem măguliţi. Dar totuşi, ce secrete militare să furăm noi de la ruşi? Şi, odată furate, ce să facem cu ele?

Singurul secret militar pe care îl putem fura de la vecinii noştri tradiţionali este cum să facem să bem atâta vodcă fără să murim pe loc. Şi nici ăsta nu prea mai e mare secret, dacă ne uităm în sus spre nord-est. Dar nu spre Moscova, cum aţi putea crede, ci spre Iaşi, unde trei cetăţeni au băut deunăzi alcool metilic timp de vreo trei zile şi, mare minune, doi dintre ei chiar au supravieţuit. Sau mai putea fura modelul de matrioşti, ca să avem unde să-l ascundem pe Boc când dau buzna greviştii la Palatul Victoria. De ce nu, am putea să furăm un MIG gata căzut prin taigaua siberiană ca să şparlim tehnologia aerului condiţionat, s-o punem şi-n autobuzele noastre destinate transportului în comun. Sau cel mai bine, ca să ne mulţumim afaceriştii care se bat pe terenuri în România, am putea să furăm nişte teren. Nişte teren militar, dacă tot e secret militar, că ştim noi de la Gigi Becali că terenurile Armatei se cumpără ieftin şi se vând scump.

Mulţumim oricum Rusiei că ne-a băgat în seamă şi că am avut şi noi, pentru puţin timp, iluzia hollywoodiană că avem nişte servicii secrete care nu l-ar angajat nici pe James Bond, pe motiv de incompetență. Mai ales pe penultimul, Pierce Brosnan, din motiv de incompetenţă actoricească şi libidoşenie.

mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: