Japonezii caută muncitori necalificaţi la Padeş

Investitorul japonez care deţine o fabrică de cablaje electrice la Târgu Jiu caută personal la Padeş. Nu pentru fabrica din Gorj, ci pentru cea de la Severin. Autorităţile locale din Padeş au fost cele care au iniţiat demersurile în vederea recrutării de forţă de muncă pe plan local. Localnicii interesaţi pot depune CV-urile la primărie.

Fabrica de subansamble auto de la Drobeta Turnu Severin a fost pusă pe roate cu mult înainte de cea de la Târgu Jiu. Autorităţile locale din Padeş au solicitat celor de la Sumitomo să facă recrutări de personal şi în comună, în ideea de a da de muncă localnicilor fără un job stabil. Astfel, japonezii sunt dispuşi să recruteze din Padeş în jur de 50 de muncitori. Aceştia le garantează un salariu atractiv, bonuri de masă, ore suplimentare plătite dublu, dar şi transport gratuit până la locul de muncă. De asemenea, japonezii spun că vor plăti dublu turele lucrate de sărbători.

Programul de lucru este de 8 ore, iar cei care vor fi selectaţi în vederea angajării vor lucra pe schimburi. Cetăţenii din Padeş care doresc să muncească la Severin pot depune cererea de angajare la sediul primăriei. Autorităţile locale speră că în acest fel se va reduce numărul asistaţilor social. „Doar pentru Padeş este oferta, fiindcă firma intenţionează să ofere transportul de aici la fabrică. Este o negociere între noi şi firma japoneză. Avem oameni în localitate care să poată munci pentru această firmă, numai să vrea. Sunt posturi de muncitori. Eu i-am abordat, să putem da de muncă oamenilor din comună. Nu ştiu cât aş reuşi să scad din cei de la ajutorul social. Avem vreo 50 şi ceva, dar nu toţi pot efectua astfel de lucrări. Mai au angajaţi şi de pe la Motru şi eu am insistat să ne ofere şi nouă câteva locuri de muncă acolo”, a declarat Serafim Antonie, primarul comunei Padeş.     

Deşi nu este un termen limită pentru depunerea cererilor de angajare, este evident că cei care vor să aibă un loc de muncă vor trebui să se grăbească pentru a prinde un post.   

Vizualizări: 1,733

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: