S-a scăldat într-o cascadă îngheţată din Parâng

Surpriză totală pentru turiştii aflaţi duminică în trecere prin Cheile Jieţului, din Parâng, unde un tip costumat doar în slip îşi făcea „sila” în zăpadă înainte de a intra în apa unei cascade îngheţate de pe marginea drumului. Printre ţurţurii lungi şi de 10 metri, Avram Iancu şi-a făcut aclimatizarea pentru cea mai grea competiţie de care va avea parte, el urmând să participe luna viitoare la ultramaratonul Arctic 6633, de la Cercul Polar.

Este doar unul dintre antrenamentele dure pe care bibliotecarul din Petroşani le-a făcut în ultima vreme pentru a se obişnui cu vremea aspră din zona îngheţată a Canadei.  În firicelul de apă care a scăpat îngheţului, Iancu s-a simţit ca în piscină vara, el spunând că speră ca la finalul ultramaratonului să revină acasă cu un rezultat cât mai bun.

„În apă eu sunt în elementul meu, chiar dacă aceasta în care mă antrenez acum se apropie de zero grade. Fac asta pentru că, anul acesta, organizatorii ne-au oferit o surpriză de vreo 280 de kilometri din tot traseul care trebuie parcurs pe râuri şi fluvii îngheţate. Tot traseul are peste 600 de kilometri ce trebuie parcurşi în 8 zile. Acolo eşti doar tu, sania în care îţi cari proviziile şi natura. Eu am ales să mă antrenez în Parâng, fie în apă, fie prin zăpadă, pentru că am posibilitatea să mă aclimatizez foarte bine cu condiţiile de la competiţie. România ne oferă atât de multe posibilităţi că e păcat să nu profităm de ele”, a spus Iancu.

Sâmbătă seara, acesta a organizat şi cea de-a cincea ediţie a „Parângul Night Challenge”, o cursă de alergat pe munte, la care au participat peste 100 de sportivi, printre care şi doi gorjeni. Remarcat s-a făcut însă Levente Polgar, cunoscut şi ca „sportivul cu o mână” din cauza unei infirmităţi. El a venit şi anul acesta să alerge prin zăpadă până la brâu în Parâng tot pentru a se aclimatiza cu condiţiile vitrege. În anii trecuţi, participant a fost şi Tiberiu Uşeriu, cel care a câştigat deja ultimele două ediţii ale ultramaratonului Arctic 6633. Toţi participanţii la cursă au avut de alergat până în vârful Parângului, loc de unde, sâmbătă noaptea, fiind vreme bună, puteau fi zărite inclusiv şi luminile de la Târgu Jiu, nu doar cele de la Petroşani. Vremea s-a stricat însă după miezul nopţii când a început să ningă uşor, ceea ce nu l-a împiedicat duminică pe Avram Iancu, chiar de ziua sa de naştere, să facă o baie în cascada îngheţată.

Vizualizări: 2,437

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: