Judecat pentru corupție la Gorj, consilier în Guvern

Unul dintre cei mai cunoscuți politicieni din România, judecat din această toamnă la Tribunalul Gorj pentru fapte de corupție, este, mai nou, consilier al unui vicepremier din Guvernul României. Despre fostul ministru Darius Vâlcov este vorba, eminența cenușie a PSD care a conceput anul trecut programul de guvernare cu ajutorul căruia social-democrații au și câștigat alegerile.

Dezvăluirile despre încadrarea lui Vâlcov pe postul de consilier al vicepremierului fără portofoliu Marcel Ciolacu a venit de la noul ministrul al dezvoltării regionale, Paul Stănescu, șef al PSD Olt. Sâmbătă, la Slatina, el a declarat că s-a întâlnit deja de mai multe ori cu Vâlcov în sediul Guvernului, la rândul său Darius Vâlcov fiind fost primar al municipiului Slatina, indiferent că a fost ales pe listele PSD sau ale PDL, partid din care a făcut parte înainte să migreze la social-democrați.

Din această toamnă, unul dintre dosarele de corupție ale lui Vâlcov se judecă la Tribunalul Gorj, după ce acesta a cerut strămutarea procesului pe care îl avea pe rolul Tribunalului Olt. Și în timp ce pentru el nu a fost o problemă angajarea la București chiar în cadrul Guvernului, după toate problemele penale în care a fost implicat, judecătoarea de la Slatina care a avut pe mână unul din dosarele lui Vâlcov se declară „umilită”. Otilia Chiriță a cerut de mai multe ori anul acesta către Consiliul Superior al Magistraturii să îi fie aprobat transferul la o instanță din Capitală pentru a nu mai fi nevoită să facă naveta la Slatina, după ce s-a mutat cu domiciliul în apropiere de București, la Chiajna.

„Este umilitor să ții un judecător legat de o instanță inferioară gradului său profesional pe considerentul că a fost procuror, și să îl obligi să facă naveta 400 de kilometri pe zi cu consecința afectării stării de sănătate, a capacității de muncă și indirect a activității instanței, în condițiile în care statul ar putea folosi experiența sa de 21 de ani vechime efectivă în magistratură și întreaga sa capacitate de muncă într-o instanță cu un volum mai mare de activitate și cu multe locuri vacante așa cum sunt instanțele pentru care s-a solicitat transferul”, a menționat magistratul oltean în contestația pe care a depus-o la decizia CSM prin care i s-a refuzat transferul de la Slatina.

Vizualizări: 1,980

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: