Anchetă finalizată pentru criminalul de la Motru. Atrocitățile de neimaginat!

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au finalizat cercetările în dosarul în care au anchetat modul în care a murit Ecaterina Simona Iliescu, femeia din Motru care la sfârșitul lunii august a fost ucisă cu bestialitate de Ion Jianu, bărbatul cu care trăia de 7 ani în același apartament.

Ancheta a scos la iveală amănunte care i-au îngrozit până și pe procurorii obișnuiți oarecum cu astfel de fapte, cercetările arătând că femeia a murit în chinuri groaznice, după ce a fost bătută și torturată ore în șir. În tot acest timp vecinii au auzit cum trupul firav al acesteia era izbit de pereții apartamentului sau târât pe jos, dar nimeni nu a intervenit, la vremea respectivă oamenii spunând că le era prea frică de Jianu.

Fapte demne de un film de groază

Apartamentul în care s-a produs nenorocirea a ascuns între cele patru ziduri ale sale o adevărată dramă pe care Simona Iliescu a îndurat-o pe parcursul relației cu Jianu. Atunci când încerca să fugă de acesta și să meargă la părinții săi de la Glogova, femeia primea amenințări cu moartea, dar și că una dintre surori va fi violată de individul violent. De teamă, au constatat procurorii, femeia a fost dezumanizată și abuzată, iar în noaptea în care s-a produs crima totul a culminat cu fapte pentru care expertiza psihiatrică l-a găsit responsabil pe Jianu. Loviturile pe care victima le avea pe corp sunt înșirate de medicii legiști pe mai bine de o pagină, fiecare rând așternut acolo marcând cel puțin o lovitură brutală primită de corpul firav al femeii. Faptele pe care Jianu le-a recunoscut în mare parte sunt demne de un film de groază și ar fi un scenariu excelent dacă nu ar fi, din păcate, realitatea crudă pe care a trebuit să o îndure Simona Iliescu.

Atrocitățile

Mai grav este că femeia a fost batjocorită, fiind „tunsă” în cap cu un ciob de sticlă. O ureche i-a fost tăiată și aruncată în wc-ul din apartament, după care victima a fost lăsată să agonizeze. „Inițial, acesta a lovit-o cu palmele și pumnii, apoi cu o scândură care avea cuie bătute în ea, cu dimensiunile de 1,5 metri lungime, 5 cm lățime și 2 cm grosime și a izbit-o, în mod repetat, cu capul de perete. De asemenea, când victima era încă în viață, inculpatul i-a tuns părul cu un cuțit sau fragment de sticlă și i-a secționat complet urechea dreaptă cu un obiect tăietor, cel mai probabil un fragment mai mare de sticlă, obținut prin spargerea unui pahar cu pereții groși, aflat pe masa din dormitor. Urechea detașată de corp a fost găsită în vasul de WC, printre resturi țigări, așchii de lemn și fire de păr, inculpatul recunoscând că el a aruncat-o acolo. Tot în vasul de W.C. a fost găsit un fragment de țesut de aproximativ 2 cm/1cm, cu margini neregulate, provenind din zona urechii secționate. Inculpatul a chinuit victima în modurile mai sus descrise timp de aproximativ trei ore, în intervalul 01:00 – 04:00, iar prin modul în care a acționat, cu ferocitate și sadism, i-a produs victimei suferințe mari, care depășesc cu mult suferințele inerente acțiunii de ucidere. (…) În declarațiile date în ziua săvârșirii faptei, la procuror, și a doua zi, în fața judecătorului de drepturi și libertăți, acesta a relatat că, având în mână pavilionul urechii victimei, i-a zis, cu un cinism și o cruzime inimaginabile pentru o ființă umană: «ia-o (urechea), n-ai decât să o lipești, că asta (urechea) nu mai ai ce face cu ea», după care a aruncat urechea lângă victimă”, se arată în rechizitoriul înaintat de procurori către Tribunalul Gorj.

Omor calificat

Ion Jianu a sunat la 112 și a cerut sprijin al Ambulanței doar în momentul în care victima sa nu mai mișca. Individul a mimat minimul de compasiune pentru cea căreia i-a luat viața, deși îi promitea acesteia că își va împărți viața cu ea dacă vor rămâne împreună. Criminalul este în spatele gratiilor din momentul săvârșirii acestor fapte, miercuri judecătorii prelungind mandatul de aretare preventivă emis pe numele acestuia. Acuzația care îi este adusă lui Jianu este cea de omor calificat, prin cruzimi, asupra unui membru al familiei. Nimeni nu știe cât va sta acesta în spatele gratiilor, dar e cert că, pe legislația actuală, dacă execută pedeapsa în condiții improprii în penitenciar nu va rămâne prea mult pe acolo.

Vizualizări: 8,943

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: