Judecată după ce a murit, pentru că nu a plătit medicamentele

Caz mai puțin obișnuit pe rolul Judecătoriei Motru din Județul Gorj. O femeie a fost dată în judecată de Casa de Asigurări de Sănătate Gorj, pentru că ar fi beneficiat ilegal de medicamente compensate 90%.

Procesul înregistrat în decembrie anul trecut a avut ca prim și ultim termen de judecată ziua de 11 februarie 2019. Niciuna din părți nu s-a prezentat la procesul prin care Casa de Asigurări cerea de la Elena M. suma de 90,65 lei. “În motivarea cererii a arătat reclamanta că pârâta a beneficiat de compensarea medicamentelor în proporție de 90% deși avea venituri din pensii mai mari de 700 lei/lună. Că, în urma declarației dată de pârâtă pe propria răspundere aceasta a beneficiat în mod eronat de compensarea medicamentelor”, se arată în documentul de la dosar.

Instanța a făcut verificări și a constatat că femeia dată în judecată a murit în decembrie 2016, cu doi ani înainte de a fi dată în judecată. Pe cale de consecință, procesul a fost închis, dar nu este primul caz în care CJAS Gorj gafează în relația cu asigurații. (R.S.)

Vizualizări: 3,179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: