CE Oltenia îşi vrea banii din averi personale

Complexul Energetic Oltenia s-a îndreptat în instanţă împotriva foştilor conducători ai Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) Motru. Compania energetică cere fostului director și administratorilor să răspundă cu propria avere pentru intrarea uzinei în insolvenţă.

Acţiunea CE Oltenia are ca obiect ”atragerea răspunderii pentru intrarea în insolvenţă”, iar cei vizați sunt Eugen Corcoață, fostul director, actual administrator special, dar și Consiliul de Administraţie al uzinei, în prezent suspendat. În total, este vorba de 9 persoane, prin care și Răzvan Ardeiu, Ion Sanda, Mirel Bușoi, Elena Ciobanu sau Marilena Ardeiu.  

Primul termen din proces s-a judecat miercuri, 13 februarie, când magistraţii Tribunalului Gorj au acordat termen de judecată pentru data de 10 aprilie ”pentru a se emite adresă către doamna expert Buşoi Luminiţa în vederea întocmirii şi depunerii la dosar a raportului de expertiză dispus în cauză”, se arată în soluția pe scurt a magistraților gorjeni.

UATAA Motru a intrat în insolvenţă în 2015, procedură solicitată și obţinută de CE Oltenia în instanţă, care avea de recuperat de la uzină datorii de circa 16 milioane lei.

Eugen Corcoață crede că nu are nicio vină în ceea ce privește intrarea în insolvenţă a uzinei și dă vina pe fosta conducere. Spune că uzina, pe vremea în care era condusă Ilie Schintee, nu a urmărit recuperarea datoriilor de la populaţie și că de aceea unitatea a intrat în declin. ”Conducerea societăţii de până în 2011, cu toate că societatea înregistra datorii foarte mari, undeva pe la 12-13 milioane, nu a întreprins nicio măsură. A avut doar o acţiune în instanță. Acțiunile de recuperare a debitelor au demarat după 2011, la început într-un ritm greoi, până s-au făcut notificările, până s-au făcut expertize, iar în perioada 2012-2015 au fost acţionate în instanţă marea majoritate a asociaţiilor, persoanelor fizice şi juridice, în primul rând acolo unde exista riscul de prescriere”, a declarat Eugen Corcoaţă.

Rămâne ca experta să prezinte date referitoare la suma datorată de cei reclamaţi de CE Oltenia, care este creditorul principal al UATAA. 

Compania energetică ar cere de la foștii conducători ai UATAA Motru câteva sute de mii de lei.

Vizualizări: 3,679

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: