Cere în instanță anularea concursului de la CSM Târgu Jiu

Dan Marinescu, unul dintre cei trei candidați care au participat la concursul pentru postul de director al Clubului Sportiv Muncipal Târgu Jiu, l-a dat în judecată pe primarul Marcel Romanescu. Marinescu îi cere edilului să anuleze concursul prin care Robert Bălăeț a câștigat postul de director al clubului sportiv.

Dan Marinescu a fost notat cu 10,47 puncte din 100 la concursul pentru funcția de director al CSM Târgu Jiu. Spune că nu a contestat punctajul cu care a fost notat, dar că încearcă pe calea instanței să anuleze concursul.

Conform lui Dan Marinescu, nu primăria Târgu Jiu trebuia să organizeze concursul, ci Consiliul Local Târgu Jiu. Mai mult, Marinescu spune că cei trei candidați nici nu trebuiau să suțină o probă scrisă și că evaluarea trebuia să se facă în baza proiectului de management. ”Cer în instanță anularea concursului, e făcut cu încălcarea legii. Este hotărârea Consiliului Local 467 din 27.11.2017, când s-a hotărât înființarea Clubului Sportiv Municipal. Păi primăria a făcut concursul, nu Consiliul Local, așa cum cum spune în hotărâre. De asemenea, nu trebuia să susținem probă scrisă, dacă e vorba de concurs. N-am contestat nota concursului. O să cer pe 544 să îmi dea lucrarea. O să iau o comisie de la Universitatea ”Constantin Brâncuși”. Să o verifice dumnealor, pentru mine, ca să îmi arăt că nu sunt prost”, a declarat Dan Marinescu.

Dan Marinescu a mai spus și că primarul nu a făcut publice dispozițiile privind constituirea comisiilor de concurs, așa cum ar cere legea.

În replică, primarul Marcel Romanescu i-a răspuns că nu are ce să discute cu o persoană care n-a reușit să obțină cel puțin nota minimă la concurs. ”Nu comentez declarațiile unui candidat care n-a reușit depășească nota 2. Eu sunt profesor. La mine, în general, studenții care nu puteau să depășească nota 2 nu mai prea aveau șanse la examenele ulterioare. Dar, recunosc, 99% dintre foștii mei studenți, nu depășeau nota 2, depășeau nota 5. Eu am o comisie, un secretar care vizează de legalitate dispozițiile mele, am o Direcție de Resurse Umane, a fost o comisie adusă din afara județului. De un an, dânsul se ocupă de scandal. Eu nu vreau. Am alte lucruri mult mai importante de făcut”, a comentat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,040

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: