La 13 ani, Flavius Tiţă câştigă zeci de milioane din cântările la nunţi

Flavius Tiţă are 13 ani şi cântă în formaţia „Meridian” alături de părinţii lui încă de la vârsta de 9 ani iar Eduard Tiţă are 18 ani şi mânuieşte orga ca un adevărat maestru, acesta luând lecţii particulare de la lăutari recunoscuţi din oraş. Cei doi tineri spun că aproape nici nu mai au prieteni, majoritatea timpului petrecându-l în familie sau la cântări.

Flavius Tiţă şi Eduard Tiţă sunt doi tineri talentaţi din Târgu Jiu, ambii elevi la Liceul de Muzică şi Arte „Constantin Brăiloiu”, pentru care muzica înseamnă totul, aceştia urmând talentul părinţilor lor care cântă într-o formaţie de muzică lăutărească de mai bine de 10 ani. Au renunţat la vârsta copilăriei şi respectiv a adolescenţei doar pentru a duce mai departe darul de a cânta muzică lăutărească alături de părinţii lor. Coincidenţa numelui nu este o întâmplare cei doi tineri fiind şi verişori primari. Pentru cei doi, şi şcoala este foarte importantă. „Avem foarte puţin timp liber şi de obicei îl petrecem tot împreună, repetăm, mergem la cântări sau la pescuit pentru că ne place şi nouă şi familiei noastre”, a mărturisit Flavius Tiţă. Chiar dacă are doar 13 ani, Flavius este obişnuit cu viaţa asta agitată pentru că părinţii au avut grijă să-l iniţieze în tot ce înseamnă petreceri, muzică de petrecere sau atmosfera de nuntă, acesta cântând la nunţi încă de mic copil.

Banii, pe primul loc

Atât el cât şi familia lui sunt recunoscuţi în Târgu Jiu, formaţia „Meridian” existând pe piaţa muzicală de mai bine de 10 ani şi având la activ sute de nunţi sau petreceri. Cei doi tineri spun că nici nu-şi mai aduc aminte la câte nunţi au participat şi se pot lăuda că au cântat la petreceri şi alături de mari nume atât din muzica lăutărească cât şi din muzica populară cum ar fi Niculina Stoican, Floarea Calotă, Ileana Lăceanu şi mulţi alţii. Se consideră nişte copii norocoşi dar şi talentaţi şi îşi doresc ca şi copiii lor să urmeze tot această cale pentru că este de viitor şi aduce şi mulţi bani. „Noi am vrea ca şi copiii noştri să cânte pentru că este ceva de viitor şi nu putem să spunem că nu câştigăm bani dar de regulă noi cântăm din plăcere”, a mărturisit Eduard Tiţă.

Sărbătorile care se apropie le vor petrece tot la cântări sau petreceri ca în mai toţi anii, tinerii dezvăluind că nici nu-şi mai amintesc de când nu au mai petrecut un Revelion în familie. „Singura sărbătoare pe care o petrecem de regulă în familie dar nu tot timpul, este Crăciunul dar Revelionul este deja programat pentru cântări şi anul acesta şi anul viitor”, a declarat Flavius Tiţă. Chiar dacă la vârsta lui, băieţii au alte preocupări, Flavius spune că deja se gândeşte la viitor şi îşi doreşte cu tot dinadinsul să ajungă profesor de muzică şi să urmeze Conservatorul din Timişoara.

Poliţist sau lăutar?

Şi acesta nu este singurul lui vis, ar mai fi unul dar încă nu se poate pronunţa pentru că ar însemna să renunţe la muzică şi la tot ce înseamnă petrecere. Este vorba de visul de a deveni poliţist.

Ar alege Timişoara pentru că este un oraş care l-a impresionat ori de câte ori a avut cântări acolo dar şi în multe alte oraşe din ţară cum ar fi Vâlcea, Severin, Arad.

Tinerii îşi compun singuri melodiile însă când vine vorba de versuri, altcineva este responsabil de crearea lor,  un renumit textier din oraş care compune şi pentru manelişti sau cântăreţi de muzică populară.

Vizualizări: 2,587

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: