Cea mai eficientă metodă de a păstra mustul dulce și acidulat!

Toamna este perioada în care ne bucurăm de mustul dulce și aromat, imediat după culesul viilor. Dar multe gospodine se întreabă cum se păstrează mustul mai mult timp fără să fermenteze.
Mustul rămâne un deliciu mult așteptat toamna, când se adună strugurii și se face primul vin. Pe lângă savoarea lui, pe lângă gustul dulce și aromat, mustul are și câteva calități nutritive deosebite. Congelatorul poate fi una dintre metodele prin care se păstrează mustul dulce timp de câteva luni. Dar, după decongelare, gustul lui nu va mai fi la fel.
Mustul proaspăt stors din struguri se menține dulce timp de 2 – 3 zile, ținut la frigider. Dar procesul de fermentație, prin care zahărul se transformă în alcool începe imediat, iar mustul capătă un gust ușor acidulat.
Pentru a menține mustul dulce mai mult timp, acesta trebuie fiert. Dacă ai o cantitate mai mică de must și vrei să te bucuri de el timp de 2 – 3 săptămâni, o poți fierbe pe toată. Mustul se pune la fiert într-un vas emailat, se fierbe la foc mic până când face spumă. Aceasta se adună cu o lingură de lemn. Nu folosi niciodată ustensile din metal în mustul pus la fiert, pentru că îi schimbă gustul.
Mustul este suficient de bine fiert când nu mai face spumă. În medie, el trebuie fiert la foc mic timp de 15 minute.
Se stinge focul și se toarnă ușor mustul în sticle de un litru din sticlă, niciodată în recipiente din plastic. Se pun dopuri etanșe, se îmbracă sticlele într-o pătură și să lasă să se răcorească treptat peste noapte.
Este important ca mustul să se răcească foarte încet, pentru a opri fermentarea și pentru a se păstra dulce mai mult timp. Ulterior, sticlele se depozitează în frigider sau într-o cămară rece.
Vizualizări: 485
Distribuie Trimite pe WhatsApp