La doar 10 ani este campion la fotbal, lupte şi şah

Yanis Peciuc are doar 10 ani dar este talentat la mai multe sporturi, pasiunea sa pentru sport şi rezultatele bune făcându-l să apară la ştirile Pro Tv. Deşi este încă elev la o şcoală din Târgu Jiu, Yanis are timp să practice trei discipline sportive şi toate trei cu succes.


 Yanis Peciuc este elev al Școlii nr. 7 din Târgu Jiu, fiind şi component al echipei de  fotbal a Liceului cu Program Sportiv, grupa 2010, cu care a câștigat numeroase competiţii în ultimii ani. Dar nu numai fotbalul îl atrage pe talentatul gorjean ci şi şahul şi luptele libere.

Pentru fotbal a început să se pregătească de la doar cinci ani,  cu antrenorul Constantin Andriucă. „Nu voi uita niciodată primul meu antrenament, atunci când aveam cinci ani și opt luni. Era în luna aprilie 2016 și am mers să dau probă de joc la echipa de fotbal Pandurașul Târgu Jiu. Pot să vă zic că am fost atras de minge încă de pe vremea când învățam să merg”, a  mărturisit Yanis pentru igj.ro, despre pasiunea sa pentru fotbal. Şi, cu toate că are doar zece ani, a participat la şase turnee naționale până acum cu echipa LPS, obținând de 3 ori locul I, de două ori locul II și o singură dată locul IV.

Şahul este o altă pasiune a lui Yanis care a ocupat locul III la Olimpiada Națională a Sportului Școlar la  şah, la etapa pe școală. La lupte libere, cel de-al  treilea sport pe care îl practică, a câștigat locul I la categoria 29 de kg în anul 2019, considerând că e  mai bine să facă sport decât să stea în faţa calculatorului ca alţi copii: „Îmi place foarte mult șahul, trebuie să gândești fiecare mutare, trebuie să fii foarte atent să nu greșești, este exact ca și fotbalul. În același timp, de anul trecut am început să merg la lupte libere, deoarece prefer să fac sport decât să stau în fața calculatorului, chiar țin la sănătatea mea”.

Cu numeroase antrenamente săptămânale, atât la fotbal, cât și la lupte libere, Yanis nu a neglijat nici școala unde  are rezultate la fel de bune.  „Chiar dacă fac sport nu am neglijat niciodată școala. Am participat la numeroase concursuri, în special de matematică, și în fiecare an am primit diplomă pentru rezultatele foarte bune pe care le-am obținut la învățătură”, a mai precizat Yanis care este susţinut în tot ceea ce face de familia sa, acesta mulţumind în special tatălui care petrece timpul liber cu el: „Pe această cale îi mulțumesc tatălui meu, deoarece tot  timpul lui liber îl petrece cu mine la antrenamente, dar și mamei mele care ne suportă că plecăm zilnic de acasă. Îmi iubesc foarte mult părinții!”.

Într-o lume modernă a telefoanelor mobile şi tabletelor sau laptopurilor, care acaparează tot  mai mult din timpul copiilor, Yanis este un exeplu de succes, şi poate constitui un model pentru toţi copiii care nu au practicat încă nici un sport.  

Galerie foto


Vizualizări: 874

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: