La somn în maşina poliţiei. Anchetă la IPJ Gorj!

Poliţiştii din Gorj încă n-au reuşit să afle dacă un coleg de-al lor, agent la Motru, dormea sau nu în maşina poliţiei, aşa cum reiese din câteva fotografii postate pe internet de un participant la trafic. Un tânăr din Dragoteşti a fost oprit în trafic, alături de un prieten de-al său. Când s-a îndreptat spre maşina poliţiei, cu documentele solicitate, tânărul l-a văzut pe colegul poliţistului dormind pe scaunul din dreapta.

Totul s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică. Era ora 03.00, când echipajul de poliţie din Motru a tras pe dreapta o maşină cu numere de Bulgaria. Autoturismul a şi rămas acolo, pentru că unul dintre poliţişti a constatat iniţial că poliţa de asigurare nu ar fi fost valabilă. „Ne-a tras pe dreapta. A cerut asigurarea. A spus iniţial că nu este valabilă. A căutat pe telefon, pentru că nu ştia sigur dacă este aşa sau nu. În final, i-a dat amendă prietenului meu, în valoare de o mie de lei. I-a luat plăcuţele şi cartea maşinii. Mi-a luat cartea, pentru că băiatul nu avea la el certificatul de înmatriculare. Am lăsat maşina acolo, apoi am chemat să o tractăm, pentru că nu mai putea circula cu ea. A doua zi, aproape că s-a scuzat poliţistul care l-a amendat pe prietenul meu. I-a dat cartea maşinii şi azi (n.r. luni) trebuia să se ducă să ia şi numerele de la Târgu Jiu, pentru că au constatat că, de fapt, au greşit şi că asigurarea era bună cum o avea băiatul”, a povestit tânărul care a postat fotografiile pe internet.

 „Ruşinos, jenant!”

În toată această discuţie, tinerii traşi pe dreapta l-au observat pe colegul poliţistului dormind în maşină. Unul dintre tineri i-a făcut poză, apoi a postat-o pe internet, unde a devenit virală. A avut sute de distribuiri şi tot atâtea comentarii. Mulţi dintre internauţi i-au recunoscut pe cei doi poliţişti ca fiind din Motru, dar şi maşina care era parcată chiar în faţa postului de poliţie din municipiu. „Este ruşinos, jenant! Numai la noi, în România, se poate întâmpla aşa ceva. Să fii poliţist şi să dormi în post!”, a spus unul dintre cei care au văzut fotografiile. „E clar că acest poliţist dormea! Nu e normal aşa ceva! Să fii plătit din bani publici şi tu să dormi la serviciu”, a fost reacţia altui bărbat din Motru.

 ANCHETĂ

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj a confirmat, prin purtătorul de cuvânt, Ion Lazăr, că a fost dispusă o anchetă internă în acest caz. Dacă se va dovedi că poliţistul dormea, acesta va fi cercetat disciplinar şi sancţionat. Sancţiunile pornesc de la o mustrare scrisă până la reducerea salariului pentru o perioadă de câteva luni.

Vizualizări: 2,415

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: