Lădaru: Odată ce voi ajunge primar, va începe schimbarea!

Eduard Lădaru, candidatul ALDE la primăria municipiului Târgu Jiu, s-a gândit deja care vor fi prioritățile dacă duminică, 5 iunie, târgujienii îi încredințează mandatul de primar.

Rep.: Care sunt metodele prin care, dvs., ca primar, ați contribui la crearea de locuri de muncă în Târgu Jiu?

Eduard Lădaru: Primarul nu poate crea în mod efectiv locuri de muncă decât în cadrul aparatului primarului și în primăria municipiului Târgu Jiu. Dar, primarul poate să fie deschis față de toți investiorii care doresc să vină în municipiul Târgu Jiu și prima măsura pe care o voi lua și primul lucru pe care îl promit alegătorilor este acela că nu voi lua și nu voi cere absolut niciun leu șpagă. În al doilea rând, primarul poate să ofere o serie de facilități pentru investitorii care vor să vină, cum ar fi să pună la dispoziție terenul aferent construcției care este necesară pentru investiție, să pregătească calea de acces la teren și să asigure utilitățile. De asemenea, parteneriatul public-privat cu investitorul care vrea să vină și construirea de locuințe împreună cu investitorul pentru angajații care nu sunt din localitate. Scutirea de la plata taxelor și impozitelor pe clădire și teren pentru o perioadă de timp în funcție de câte locuri de muncă creează. De asemenea, facilitarea autorizațiilor și tot ce este necesar ca acesta să simtă binevenit și ajutat.

Rep.: Cum ați îmbunătăți colaborarea dintre primărie și școli, grădinițe și universitate?

E.L: Trebuie create parteneriate cu toate instituțiile de învățământ și mai ales cu Universitatea ”Constantin Brâncuși” care poate ajuta foarte mult în ceea ce privește cercetarea și desfășurarea de conferințe finanțate parte de primărie, parte de UCB pentru a da viață acestui oraș și pentru ca acest oraș să fie vizitat de cât mai mulți oameni din țară și din străinătate și în felul acesta putem crește și numărul turiștilor. În ceea ce privește instituțiile pentru elevi, am spus foarte clar că voi înființa after-school-uri în fiecare școală din municipiu Târgu Jiu pentru ca elevii să poată să-și pregătească temele sub îndrumare specializată și, mai mult decât atât, să poată desfășura activități extrașcolare, fotbal, handbal, pictură, teatru. Am spus că voi aloca profesorilor care au salarii mici și care nu au locuințe în Târgu Jiu o locuință pentru a-i încuraja să rămână în municipiul Târgu Jiu și să nu plece în altă parte.

Rep.: Care ar fi primul lucru pe care l-ați face din postura de primar al municipiului Târgu Jiu?

E.L: Primul lucru pe care l-aș face ar fi să fac o adresă către Parlamentul României, către Camera Deputaților, să particip atât în comisiile de specialitate cât și în plenul Parlamentului pentru a susține legea energiei promovată de ALDE. În felul acesta încercăm să evităm desființarea a mii de locuri de muncă. Mii de oameni din municipiul Târgu Jiu lucrează în CE Oltenia și atunci este nevoie să-i reprezinte în Parlamentul României și să strige pentru ei. Acesta este primul lucru pe care eu îl voi face dacă voi fi ales primar, voi merge și voi încerca să salvez locurile de muncă a celor care lucrează în CEO. Sigur că nu depinde de mine, dar primarul trebuie să fie perceput ca fiind omul care rezolvă tensiunile economico-sociale.

Rep.: Duminică sunt alegerile. Care este mesajul dumneavoastră pentru această zi?

E.L: Mesajul meu este ca toată lumea să vină la vot, să voteze schimbarea și să înțeleagă faptul că odată ce eu voi ajunge primarul municipiului Târgu Jiu va începe schimbarea întregii clase politice care a condus municipiul Târgu Jiu și care până acum a dovedit că este un fiasco și toți oamenii care au avut funcții de conducere politice în municipiul Târgu Jiu trebuie să plece acasă și trebuie împrospătată întreaga clasă politică. Toți alegătorii trebuie să înțeleagă că alegându-mă pe mine primar vor alege viitorul acestui oraș.

Vizualizări: 2,285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: