Laptopul se mişcă mai voios dacă aplici aceste măsuri simple

Ai probleme cu laptopul, se mişcă cam greoi şi nu ai timp să îl duci la service? Există metode foarte simple pe care şi specialistul i le aplică, dacă îl vizitezi, dar pe care le poţi aplica singur acasă.

Dacă simţi că PC-ul sau laptopul tău îngheaţă în aplicaţii şi încarcă foarte încet paginile de internet, este timpul să treci la fapte. Expertii de la Starbyte prezintă  o serie de acţiuni foarte simple, explicate pe înţelesul tuturor.

Goleşte coşul de gunoi: Poate părea banal, însă există mulţi utilizatori care uită să cureţe fişierele din Recycle Bin.

Foloseşte funcţia Disk Cleanup: Este cea mai simplă şi eficace metodă ca să îţi menţii laptopul la parametri ideali. O găseşti în Program Files.

Goleşte folderul „Downloads”: Atunci când intri pe internet şi descarci diverse fişiere, acestea sunt stocate automat în folderul ”Downloads”, putând fi şterse numai manual.

Instalează update-urile programelor: Tehnologia avansează, iar software-ul se înnoieşte continuu. De aceea trebuie să iti verifici programele instalate, inclusiv browserul şi să instalezi ultima versiune.

Mută fişierele mari pe Hard Disk-uri sau SSD-uri externe: În cazul în care ai un Hard Disk extern sau un SSD, poţi să îţi stochezi pe el filmele, muzica şi cărţile în varianta electronică. Astfel, eliberezi foarte mult spaţiu din memoria utilă.

Verifică şi opreşte programele care lucrează în background: Dacă ai un laptop cu Windows, apasă ALT-CTRL ŞI DEL şi apasă pe TASK Manager. Vezi ce programe rulează şi apasă pe End Task la cele pe care nu le foloseşti.

Curăţă temporalele din browser: Am lăsat pentru final una dintre acţiunile pe care ar trebui să le realizezi periodic, indiferent de cât de bine îţi merge laptopul. Indiferent de browser, intră în setările acestuia şi apasă pe ,,Clear browsing data”. Vei şterge toate fişierele vechi şi vei vedea că paginile de internet se vor încărca mai repede.

Vizualizări: 1,831

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: