Lăsat fără ajutor social pentru că n-a muncit în folosul comunităţii. Are acasă opt copii!

Tatăl a opt copii din Alimpeşti a rămas fără ajutorul social pentru că nu a prestat muncă în folosul comunităţii aşa cum prevede legea. Ion Rădescu trebuia să lucreze cinci zile în comună şi, în schimb, primea 710 lei în fiecare lună. Pentru că nu a mai efectuat nici măcar o oră, primăria a decis să-i suspende acest drept. Consilierul local Leonida Belgher este revoltat că funcţionarii primăriei nu s-au întrebat dacă cei opt copii vor avea ce pune pe masă.

Povestea lui Ion Rădescu şi a familiei sale a fost publicată de „Pandurul” în primăvara anului trecut şi imediat oamenii cu suflet mare i-au sărit în ajutor. Împreună cu soţia sa grav bolnavă, bărbatul încearcă să îngrijească aşa cum poate mai bine opt copii. Au împreună cinci fete şi trei băieţi. Cel mai mic are un an, iar cel mai mare 18. Locuiesc într-o casă micuţă, iar singurul lor sprijin îl reprezintă alocaţiile copiilor şi ajutorul social pe care îl primea de la primărie.

Belgher: E strigător la cer!

Pentru că nu a mai prestat muncă în folosul comunităţii, primăria a decis să sisteze alocarea acestui drept. „Am decis, în baza unui referat făcut de domnul viceprimar, să sistăm acest drept. Aşa este legea şi este lege pentru toată lumea. Domnul nu a mai venit la muncă. Are de prestat cinci zile. Dacă nu prestează muncă în folosul comunităţii timp de cinci zile pe lună nu mai putem să-i dăm aceşti bani. Primea undeva la 710 lei”, a spus primarul din Alimpeşti, Dan Floarea.

Cazul ne-a fost semnalat de consilierul local Leonida Belgher. „Omul se duce la ciuperci în perioada asta, că nu poate hrăni opt copii doar din ajutorul social. De asta nu s-a dus la muncă, să nu piardă sezonul la ciuperci. A mai făcut nevasta lui orele de muncă, o pun pe femeia aia amărâtă, bolnavă de cancer, să le facă lor rondurile la primărie. Au băgat patru miliarde într-un drum care a ţinut câteva zile, dar s-au uitat să taie ajutorul social la un om amărât. E strigător la cer! Secretarul îşi face delegaţie din concediu să meargă la cumpărături la Târgu Jiu, să deconteze, deşi are salariul mare, iar pentru amărâţi nu sunt bani”, a spus Belgher.

Repus în drepturi

După ce a fost înştiinţat că va rămâne fără ajutorul social, bărbatul a revenit deja la muncă, după cum a explicat edilul. „Domnul Rădescu a venit deja să recupereze din orele pe care nu le-a prestat. Dacă va veni în această lună să muncească, în iulie noi o să-l repunem în drepturi. Va primi ajutorul social din nou. Cunosc familia. Este o familie numeroasă, cu opt copii. Am ajutat-o şi noi destul de mult, însă trebuie respectată legea”, a mai declarat primarul.

Vizualizări: 6,722

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: