Bobaru crede că părinţii copilului lovit de leagăn se victimizează

Un copil de trei ani din Bumbeşti Jiu este în spital, după ce a fost lovit de un leagăn la spaţiul de joacă, existând riscul să nu mai vadă cu un ochi. Primarul din localitate, Constantin Bobaru, spune că va face tot ce depinde de el pentru ca micuţul să nu îşi piardă vederea, dar îi acuză pe părinţii băieţelului că se victimizează.

Primarul Bobaru spune că a luat legătura cu unul dintre cei mai cunoscuţi medici oftalmologi din România. „Trebuie găsite soluţii pentru ca acel copil să îşi recapete în totalitate vederea şi cu siguranţă acest lucru se va întâmpla. Eu am purtat o discuţie cu părinţii, chiar acum o jumătate de oră am închis telefonul cu doamna doctor Monica Pop”, a spus Bobaru miercuri la Radio Infinit. Acesta a spus că va sprijini şi financiar familia.

Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti, a spus, pentru DC News, că minorul nu a fost trimis la instituţia medicală din Capitală, prin urmare nu cunoaşte cazul. Însă a făcut o precizare foarte importantă: transplantul de cornee este gratuit. „Din păcate, nu sunt mulţi donatori. Dacă la alte organe se găsesc mai uşor, când e vorba de cornee, situaţia se complică. Nu sunt mulţi donatori, iar la copii e cu atât mai dificil”, a spus Monica Pop.

Maria Tudor, mama copilului, a acuzat autorităţile locale cu privire la faptul că spaţiul de joacă nu era amenajat corespunzător. „A venit leagănul şi l-a lovit peste ochi. Era o bucată de fier ruginit, nu era spătar la leagăn, nu era nisip pe jos sau altceva”, a spus Maria Tudor, precizând că operaţia de care are nevoie cel mic ar costa 8.000 de euro.

Primarul spune însă că familia are partea ei de vină, băieţelul şi fratele lui fiind singuri la spaţiul de joacă. „Lucrurile nu sunt aşa cum sunt vehiculate în spaţiul public, sunt semnale clare că băiatul a fost singur în spaţiul de joacă, nu era însoţit de nimeni, lucru foarte grav”, a spus Bobaru la postul de radio. Bobaru mai susţine că băiatul a fost lovit cu leagănul de fratele mai mare, aşa cum ar fi povestit părinţii medicilor din Bumbeşti Jiu. Bobaru a spus că va ajuta copilul, în ciuda comportamentului familiei, pe care îl consideră neavenit, mai ales că au fost făcute plângeri la parchet.

Cu privire la spaţiul de joacă, Bobaru spune că vor fi îndeplinite măsurile dispuse de organele de control şi va fi redeschis abia după ce totul va fi în regulă. Acesta susţine că leagănele sunt făcute de firmele care au autorizaţiile necesare, dar ca orice bun se mai uzează.

Vizualizări: 2,013

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: