Noi reguli pentru păşunatul pe timpul iernii

Păşunatul animalelor domestice va fi permis pe perioada întregului an crescătorilor care sunt proprietari sau deţin cu orice titlu terenuri agricole ori au acordul scris al proprietarilor de terenuri agricole pe care se păşunează.
Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă care ridică interdicţia păşunatului în perioada 6 decembrie - 24 aprilie, pentru o parte din proprietarii de animale domestice.

Potrivit noii reglementări, „se interzice păşunatul animalelor domestice în terenul agricol între 6 decembrie şi 24 aprilie, cu excepţia cazurilor în care proprietarul animalelor domestice este proprietar sau deţine cu orice titlu terenul agricol sau are acordul scris al deţinătorului de teren pe care se păşunează”.

Executivul precizează că vechea reglementare prevedea interdicţia păşunatului pentru toţi crescătorii de animale. „Această interdicţie ar fi putut să conducă la producerea de însemnate pierderi de animale prin mortalităţi, să creeze premisa renunţării la activitatea de creştere a animalelor, depopulării spaţiului rural, dispariţiei locurilor de muncă şi imposibilităţii asigurării hranei pentru populaţie”, se mai arată în comunicat. (A.A.)

Vizualizări: 2,210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: