Leiders, neamţul din conducerea CE Oltenia

Klaus Leiders va fi primul străin din conducerea Complexului Energetic Oltenia, selectat pe ordonanţa 109. Este un cetăţean german cu experienţă în companii miniere, căsătorit din 2014 cu o româncă. Potrivit unor surse, acesta cunoaşte limba română. Klaus Leiders ar putea deveni membru în Directorat la finele acestei săptămâni.

Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia va aviza în şedinţa din această săptămână numirea lui Klaus Leiders în Directorat. Acesta va fi primul străin din conducerea companiei energetice, dacă nu ţinem cont de dubla cetăţenie, româno-australiană, a fostului manager Laurenţiu Ciurel.
Preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia a fost revoltat la gândul că vine un director care nu cunoaşte limba română. „Mi se pare de bun simţ, normal şi primordial să cunoască la perfecţie limba română”, a spus Gabriel Căldăruşe la Radio Omega, care a precizat că „nu tot ce e străin e neapărat şi bun”. Rezervat a fost şi liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu. „Nu este în regulă, pentru că nu este o societate care să îşi dea managementul, chiar şi parţial, pe mâna unor străini”, a spus Pârvulescu.
Surse din companie susţin că Leiders şi-a mai depus în trecut candidatura, dar atunci a fost blocat de Ciurel, care l-a dorit pe Daniel Antonie şef la Divizia Minieră. Ciurel a povestit la o emisiune că la selecția de acum doi ani pentru Divizia Minieră un neamț părea cel mai potrivit, dar i-a pus el niște întrebări care nu l-au ajutat să promoveze interviul. Și așa a rămas Daniel Antonie director. „Mi-am băgat coada și a rămas Antonie”, a spus Ciurel la TV Sud. Tot el a afirmat despre Antonie că „era turc, dar măcar vorbea româneşte”, spre deosebire de neamțul care voia să comunice cu angajaţii şi clienţii în engleză.
Potrivit paginii de facebook, Klaus Leiders este căsătorit din 2014 cu o româncă, Daniela Ecaterina. Sunt surse care spun că vor urma şi alte schimbări în Directoratul CE Oltenia, ba chiar este luată în calcul varianta scoaterii şefilor de Divizii din Directorat. În prezent, directoratul este format din şefii diviziilor Minieră – Daniel Antonie, Energetică – Ionel Ilie, Financiară – Laurenţiu Ciobotărică, dar şi de doi membri fără divizie – Ovidiu Bălăcescu şi Mircea Adrian Teodorescu.

Vizualizări: 8,067

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: