Disponibilizările de la CE Oltenia, pe masa acţionarilor

Acţionarii Complexului Energetic Oltenia vor discuta marți, 12 iulie, în şedinţă, aprobarea planului de concedieri. Este vorba de cele 2000 de concedieri colective planificate de administraţie pentru acest an. Sindicatele au fost de acord să plece din sistem doar salariaţii pensionabili în următorii doi ani, la care s-ar mai adăuga şi cei care optează pentru plecarea voluntară. Astfel, numărul disponibilizaţilor nu ar depăşi o mie.

Concedierile colective din planul administraţiei CE Oltenia nu pot fi efectuate fără avizul membrilor din Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA). Este vorba de planul cu 2.000 de concedieri elaborat în mandatul lui Ciobotărică, nefiind întocmit altul ulterior, deși noua conducere a susținut că ar vrea să nu fie nicio concediere, dacă s-ar putea. Și liderii de sindicat au vehiculat între 500 și 1.000 de concedieri, spunând că nu vor fi de acord cu mai multe.
Procedura este deja întârziată, iar Complexul Energetic Oltenia nu va respecta termenul de 1 august, așa cum a planificat inițial. Mai lipsește și hotărârea de Guvern prin care trebuie alocate sumele necesare aferente venitului de completare pentru disponibilizaţi. "Aşteptăm AGA să avizeze planul de disponibilizări și după ce AGA aprobă trebuie să meargă la Ministerul Energiei programul. Ministerul trebuie să-l pună în dezbatere publică. Dacă îl pune, putem să calculăm o lună în dezbatere publică, după aceea 2-3 zile să ia hotărârea de Guvern. Dacă se publică atunci se demarează procedurile", a declarat Adrian Marciuc, prim-vicepreședinte Federația Univers.
Rămâne de văzut dacă acţionarii vor aviza marţi acest plan de concedieri în situația în care sindicatele nu sunt de acord cu plecarea din companie a 2000 de salariați. Ședința era planificată inițial pentru luni, 11 iulie, dar a fost amânată.

Vizualizări: 3,330

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: