Let’s do it, România, un succes în Gorj

Campania de ecologizare, Let’s do it, România a fost un real succes în judeţul Gorj. Mii de persoane au participat sâmbătă la această acţiune de ecologizare în toate zonele judeţului Gorj. Depozitul ecologic a colectat peste 30 de tone de deşeuri strânse de voluntarii care au dat o mână de ajutor pentru a crea un mediu înconjurător mai curat.

Avem un judeţ curat. Asta putem spune la două zile de la acţiunea de ecologizare desfăşurată şi în judeţul Gorj, Let’ s do it, România. Aproximativ zece mi de gorjeni s-au înscris pentru a da o mână de ajutor la ecologizarea zonelor îmbâcsite de gunoaiele lăsate la voia întâmplării. La doar câţiva anişori, copii grădiniţei NR2 din Motru au ieşit pentru a face curat în jurul unităţii de învăţământ la care învaţă. Alături de ei alţi voluntari au ecologizat albia răului care străbate oraşul. Valea Jiului a fost împânzită de jandarmi, persoanele private de la Penitenciarul Târgu Jiu şi alţi câţiva mii de voluntari, care au strâns sute de saci de PET-uri şi textile aruncate. Membrii asociaţiei Hai Hui, împreună cu angajaţii Agenţiei Pentru Protecţia Mediului Gorj au ecologizat albia răului Şuşiţa, şi pădurile din apropiere, de unde au colectat sute de saci de deşeuri aruncate. Pădurea  din apropierea localităţii Cîlnic a fost curăţată de zeci de elevi de la Şcoala Generală din localitate şi de tinerii din organizaţia PDL Gorj, la care s-au alăturat şi edilii din localitate. „Am adunat tot felul de gunoaie. PET-uri, televizoare, saltele, haine aruncate, jucării. De toate. Am reuşit să strângem aproape 100 de saci de gunoaie”, declară Daniel Avrămoiu, liderul organizaţiei de tineret a PDL Gorj.

Nici cărbuneştenii nu s-au dat înapoi. În frunte cu viceprimarul Ion Fugaru, voluntarii de la Târgu Cărbuneşti au adunat toate gunoaiele din apropierea localităţii şi nu au avut puţin de lucru.

La doar cinci ani, un preşcolar din localitatea Glogova are un mesaj pentru cei care nu ţin cont de mediul înconjurător şi aruncă gunoaiele la voia întâmplării: „Să nu mai arunce gunoaiele pe oriunde şi să păstreze curăţenia. Am adunat şi eu aproape un sac de gunoaie”, spune copilul de grădiniţă.

În total, ieri la groapa ecologică de gunoi au fost aduse peste 30 de tone de deşeuri. „Am primit peste 20 de maşini încărcate cu deşeuri, iar în total cantitatea de deşeuri depăşeşte 30 de tone. Şi nu e tot pentru că am fost sunaţi că nu e timp pentru a încărca toţi saci şi vor mai veni şi mâine maşini încărcate. Am primit totul în mod gratuit pentru a contribui la un mediu mai curat”, declară Leo Kroneder, administrator UEG mediu SRL.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: