IN MEMORIAM: Florin Constantin Buzatu, la Colegiul Tehnic Mătăsari

Miercuri, 16 septembrie 2010, în cadrul Colegiului Tehnic din Mătăsari , a fost dezvelită o placă comemorativă, în cinstea celui care a fost profesorul Florin Constantin Buzatu.

Acţiunea a avut loc în cabinetul de religie, amenajat în interiorul Colegiului de însuşi profesorul care a decedat în urmă cu trei luni, într-un tragic accident de circulaţie. Presa locală, şi nu numai, a relatat atunci, pe larg, nenorocirea care s-a abătut peste aproape un întreg judeţ. Florin Constantin Buzatu, un tânăr de numai 24 de ani, absolvise Facultatea de Teologie iar, în urma unui concurs de titularizare promovat cu succes, ajunge la Mătăsari ca profesor titular, pe catedra de religie. Începe atunci o munca asiduă, de Apostol, dovedindu-se un profesor de excepţie care n-a avut linişte până, prin buna-voinţă şi a conducerii Colegiului, a reuşit să amenajeze un adevărat cabinet de religie, dotat cu icoane, candelabre, sfeşnice, un loc unde, atunci când păşeşti, păşeşti cu pioşenie şi cu recunoştinţă. Acest cabinet a devenit, Cabinetul de Religie al elevilor din Mătăsari iar, din data de mai sus, Cabinetul de Religie “Florin Constantin Buzatu”.  Aceasta deoarece, Florin s-a zbătut cum nu a mai făcut-o nimeni altul ca şi elevii săi, elevii din Mătăsari, să aibă un loc sfânt, de închinăciune.

         Evenimentul produs la Mătăsari a avut loc prin grija conducerii Colegiului, a profesorilor care i-au fost colegi, a elevilor care l-au iubit şi preţuit şi, nu în cele din urmă, a familiei care nu a încetat să-l plângă. Au participat, alături de colegii săi profesori, un număr însemnat de elevi care s-au recules, cu smerenie, la slujba ţinută de un sobor de preoţi, în fruntea căruia a stat însuşi protopopul judeţului Gorj, preotul Ionel Câmpeanu. Nu trebuie uitat că Florin Buzatu, în afară de munca pe care o făcea cu atâta dragoste la şcoală, era prezent la fiecare slujbă oficiată la biserica Sfinţii Împăraţi „Constantin şi Elena”, din Tg. Jiu, în calitate de cântăreţ bisericesc. Munca sa a fost una continuă şi, ca urmare, pierderea a fost cu atât mai greu de suportat. Scria cineva că Dumnezeu l-a iubit, atât de mult pe Florin, că l-a vrut aproape prea devreme.

         Poate, tocmai pentru că Florin Buzatu a fost un pedagog desăvârşit care a ştiut, într-un timp foarte scurt, să ofere multă, multă dragoste, nimeni dintre cei care l-au cunoscut, n-au reuşit, să-l uite. Gestul familiei, al colegilor săi profesori, împreună cu elevii Colegiului Tehnic din Mătăsari, a marcat astfel începutul de an şcolar când fiul, prietenul, profesorul Florin Constantin Buzatu, trebuia să fie prezent. Florin Buzatu, va fi, însă, de acum, mereu prezent în conştiinţa celor care l-au cunoscut şi nu numai. Cele scrise pe placa comemorativă, dezvelită, la Mătăsari sunt mai mult decât sugestive :  “Aici, în această sală, el, FLORIN, apostol al luminii, parfum al florilor, ne-a dăruit bucuria vieţii. Pentru el, ea, a fost prea scurtă...»Veşnic îţi vom plânge plecarea...

Galerie foto



Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: