Liber la sport în aer liber pe bazele sportive, interzis la vestiare

Direcția de Sănătate Publică Gorj a anunţat că avizează favorabil desfășurarea sportului în aer liber, pe bazele sportive din judeţ. Astfel, şi pe stadionul din Târgu Jiu se vor putea desfăşura competiţii sau antrenamente, însă fără acces la vestiare.

Persoanele interesate să facă sport în aer liber pe bazele sportive trebuie însă să transmită Direcției de Sănătate Publică Gorj o adresă prin care să-și asume respectarea mai multor măsuri de prevenire, în contextul pandemiei de COVID-19.

 Astfel, accesul în baza sportivă se va face pe un culoar separat față de zona de ieșire iar accesul spectatorilor este strict interzis în interiorul bazei sportive. În fiecare zi se va desemna o persoană,  dintre angajații clubului sau societății,  care va fi responsabilă pentru organizarea și coordonarea sportivilor în vederea aplicării  măsurilor de limitare a riscului de răspândire a virusului şi se va asigura triajul epidemiologic. La intrarea în incinta suprafeței de joc, toate persoanele participante vor completa și semna un tabel cu datele de contact, prin care își exprimă acordul privind luarea la cunoștință și respectarea regulilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Înainte de a se intra în incinta terenului de joc, personalul delegat va verifica temperatura fiecărei persoane, folosind aparate corespunzătoare de măsurare a temperaturii de la distanță. Cei care depășesc temperatura de 37.2 grade, nu vor avea acces în incinta terenului de joc și a bazei sportive, unde nu vor avea acces un număr mai mare de 12 persoane. De asemenea, este strict interzis accesul la vestiare și zona de dușuri, sportivii urmând a veni de acasă îmbrăcați corespunzător pentru activitatea sportivă. Imediat după terminarea meciurilor, sportivii vor părăsi terenul de joc și zona adiacentă, evitându-se staționarea sau întâlnirile între mai multe persoane.

Sunt interzise îmbrățișările, strângerile de mână, scuipatul, precum și orice alte gesturi voluntare care nu respectă măsurile de distanțare socială. Se va asigura un stoc consistent de mânuși, măști, recipiente de dezinfectant amplasate în zona de acces pe terenul de minifotbal, covorașe cu dezinfectant, termometru digital cu măsurare de la distanta.

Grupul sanitar și mânerele de la căile de acces (uși, poartă, etc.) vor fi dezinfectate în permanență de către personalul angajat, după fiecare utilizare a acestora de către un participant la activitatea sportivă. Programările pentru închirierea terenului din incinta bazei sportive se va face conform unui program bine stabilit, pentru a evita întâlnirea și limitând accesul simultan a mai multor de 12 persoane în incinta bazei sportive, în același timp. Persoana participantă la activitatea sportivă va avea asupra sa un recipient propriu pentru apă sau alte lichide energizante, fiind interzisă folosirea la comun a acestor recipiente.

Vizualizări: 460

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: