Primarul Romanescu vrea să facă pace cu Pandurii

Primarul Municipiului Târgu Jiu pare să fi renunţat la discursurile anterioare şi vrea să facă pace cu clubul Pandurii. Marcel Romanescu a apelat la o mediere cu clubul Pandurii şi creditorii acestuia şi propune acum închirierea stadionului pe o sumă modică către Pandurii pe perioada în care trebuia prelungit contractul de comodat.  

Primarul Marcel Romanescu a declarat că este dispus să închirieze stadionul echipei fanion a județului Gorj, pe o sumă modică, cu aceleași facilități de care cei de la Pandurii s-au bucurat şi până acum, dar cu condiția de a nu se mai invoca în instanţă contractul de comodat. Cel mai probabil Pandurii Târgu Jiu ar avea câştig de cauză la instanţă, unde a cerut prelungirea contractului cu încă 5 ani, respectiv perioada cât au durat lucrările de reabilitare a stadionului iar echipa de fotbal locală nu a putut juca pe stadion deşi se afla sub contract cu primăria pentru a folosi stadionul.

Rolul de mediator i-a revenit avocatul Pantelimon Manta care a purtat o discuție cu Marin Condescu și va încerca o conciliere într părţi pentru a nu se mai merge la instanţă. „Încercăm să facem o comciliere pe această situaţie cu Pandurii. Suntem în instanţă şi avem anumite termene prevăzute în luna iunie dar, mai mult decât atât am avut o discuţie cu domnul avocat Pantelimon Manta, în urma unei discuţii pe care dânsul a avut-o cu domnul Marin Condescu, şi vrem să încercăm să găsim cea mai bună soluţie pentru toată lumea. Adică, clubul Pandurii, în  acest moment să accepte ideea că proprietatea pe acest stadion nu se discută, proprietar al Stadionului Municipal este municipalitatea, dar, în acelaşi timp, accept fără nici un fel de rezerve, bineînţeles cu un proiect de hotărâre de Consiliu Local pe care îl voi înaintea într-o şedinţă viitoare, posibilitatea de a oferi pe o sumă modică stadionul pe perioada în care clubul Pandurii consideră că ar mai trebui prelungit contractul de comodat”, a spus edilul care e dispus să ofere chiar mai mult decât folosirea pe cinci ani a stadionului de către Pandurii: „Nu mai vreau ca primar al Municipiului Târgu Jiu să mai stau la mâna nimănui. Dar, în acelaşi timp, sunt dispus să ofer posibilitatea clubului Pandurii, atâta timp cât va exista clubul să folosească stadionul, în aceleaşi condiţii, dar fără contract de comodat. Deci vor fi aceleaşi condiţii care au existat anterior, fără acel contract de comodat”.

Primarul nu a explicat ce anume i-a schimbat punctul de vedere, şi de ce acum recunoaşte că Pandurii ar mai fi avut dreptul de a folosi stadionul încă cinci ani deşi anterior a precizat că cei 15 ani de când Pandurii au semnat contractul de comodat cu primăria s-au scurs.

Vizualizări: 717

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: