Liberalul Iana candidează la alegerile din PNL Gorj

Liberalul Gheorghe Iana, fostul candidat la parlamentare din partea PNL pe Colegiul 1, ar putea candida pentru un post în conducerea PNL Gorj, la alegerile din această toamnă. Iana, promovat în funcţia de director la Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti, a declarat ieri că şi-a propus să vină în fiecare lună în Târgu Jiu, dorind să pună în aplicare unele dintre proiectele despre care a vorbit în campania electorală din decembrie.

Mai mult, la alegerile din organizaţie, Iana ar putea candida pentru o funcţie în Biroul Politic. „O să fiu prezent în perioada alegerilor şi s-ar putea să candidez pentru o funcţie dacă am sprijinul colegilor de acolo“, a declarat Iana la Radio Târgu Jiu. Iana a câştigat, ca număr de voturi, alegerile pe colegiul 1, dar ironia face ca pe acel colegiu să câştige scaunul de parlamentar ceilalţi doi contracandidaţi, cei care au pierdut de fapt. La alegerile pentru funcţia de preşedinte al PNL Gorj va candida cel mai probabil şi actualul preşedinte Dian Popescu. Primarii speră să apară şi alţi candidaţi, pentru a avea de unde alege. 

Organizaţia PNL Gorj trebuie să facă alegeri deoarece statutul partidului a fost schimbat. Astfel, toate organizaţiile din ţară trebuie să-şi facă alegerile în aşa fel încât acestea să nu aibă loc în an electoral. Spre exemplu, Dian Popescu mai are doi ani de mandat, dar la anul vor fi două mari scrutine, pentru europarlamentare şi pentru prezidenţiale, iar acesta spune că doreşte să reconfirme conducerea partidului pentru a scoate un sor bun la alegeri. (M.M.)

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: