Greblă către ziarişti: Cine v-a pus să întrebaţi?

Senatorul PSD Toni Greblă a făcut declaraţii dure la un post de radio, susţinând că CE Oltenia este pe pierderi. Contactat telefonic pentru informaţii suplimentare, Greblă a întrebat jurnalistul cine l-a pus să sune. Mai mult, senatorul susţine că dacă a făcut o astfel de declaraţie, se bazează el pe ceva şi nu este cazul să explice, motiv pentru care a închis telefonul. Biroul de presă al CE Oltenia ne-a transmis în scris indicatorii pe primele două luni, susţinând din nou că societatea este pe profit.

Senatorul Toni Greblă a scos „porumbelul“ la Radio Infinit declarând că CE Oltenia este pe pierdere şi în ianuarie, şi în februarie, în timp ce Laurenţiu Ciurel a anunţat că a fost înregistrat profit. Greblă a îndemnat la analize şi identificarea unor soluţii. „(...) CE Oltenia în forma actuală de organizare este pe pierderi. Ianuarie şi februarie le-a închis cu pierderi ceea ce este îngrijorător. Care sunt cauzele, trebuie analizate, unele ţin de noi, altele de alţii, dar hai să vedem ce soluţii găsim şi apoi să informăm opinia publică cu adevărata stare şi soluţiile de ieşire. Am tăcut două luni tocmai pentru a lăsa noile conduceri să-şi intre în rol şi să realizeze menirea pentru care au fost puse acolo, dar văd că lucrurile merg din rău în mai rău şi din această cauză trag primul semnal de alarmă“, a declarat Toni Greblă la Radio Infinit.

Mai mult, Greblă a spus că, din cauza instabilităţii financiare, CE Oltenia nu poate să fie listată la bursă. „Dacă CEO e pe pierdere în ultimele două luni şi dacă va continua aceeaşi politică, în şase luni pierde toţi banii pe care i-a acumulat din listarea la bursă, Poţi să recapitalizezi dacă ai o situaţie stabilă şi de perspectivă, altfel nu te acceptă Bursa de Valori“, a mai spus Greblă.

„Instituţia Toni Greblă“

În mod evident, se impunea întrebarea pe ce se bazează senatorul atunci când declară că această companie este pe pierderi, în condiţiile în care cel care conduce, Laurenţiu Ciurel, a anunţat profit! Greblă a fost deranjat de întrebare şi a răspuns cu o altă întrebare: Cine te-a pus să suni? Adică cine m-a pus să-mi fac meseria de jurnalist? Mai mult, acesta consideră că nu este nevoie de o dovadă, mărturie stând chiar declaraţia sa. „Păi dacă am spus, mă bazez eu pe ceva. Acum ce facem, comentăm declaraţiile mele?“, a spus Greblă înainte să închidă. Adică senatorul Greblă este un fel de „instituţie“ pe care trebuie să o crezi pe cuvânt!

INDICATORI

Complexul Energetic Oltenia a precizat în scris, la cererea Pandurul, că în ianuarie a fost vândută o cantitate de 1.040 GWh, iar în februarie 930 GWh. Cifra de afaceri pe ianuarie este de 270 de milioane de lei, iar profitul net in ianuarie, peste 20 milioane de lei. Ciurel declara într-o conferinţă de presă că şi februarie este „tot cam pe-acolo“, adică 20 de milioane de lei profit. S-a mai consumat o cantitate de energie pentru serviciile de sistem.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: