Udrea a aflat la Târgu Jiu că Blaga a lăsat-o fără votanţi

La o săptămână după ce Vasile Blaga a venit la Târgu Jiu şi şi-a prezentat moţiunea cu care vrea să câştige alegerile la şefia PDL, a ajuns în aceeaşi locaţie şi Elena Udrea. Primită cam de tot atâţia colegi de partid ca şi la Blaga, aceasta a aflat, spre finalul vizitei, că a venit cam degeaba pe malul Jiului întrucât în lista cu delegaţii ce se vor deplasa la Bucureşti pentru a vota se găsesc doar susţinători ai actualului lider al partidului, ai săi fiind scoşi de pe listă nu doar la Gorj, ci cam din toată ţara.

Elena Udrea a fost la fel de punctuală la întâlnirea cu colegii săi de partid ca şi Vasile Blaga, iar discuţiile pe care le-a avut cu cei din PDL Gorj la restaurantul de pe Insuliţă nu au ieşit din comunul unei campanii electorale interne până spre finalul întâlnirii. Lăudată de susţinătorii săi pentru calităţile pe care le are pentru a deveni „locomotivă” a partidului, Udrea i-a rugat şi pe cei din sală să pună mâna pe microfon şi să vorbească deschis, Gheorghe Mitescu şi Corneliu Gârjoabă fiind primii care i s-au adresat fostului ministru al turismului şi dezvoltării. Gârjoabă chiar s-a plâns de cât de hăituit este de actuala putere, de acelaşi lucru plângându-se şi fosta şefă de la Minprest, Elena Vintilescu.

Din vorbă în vorbă, când lista cu vorbitori părea epuizată, toţi asigurând-o pe Udrea de susţinerea lor, liniştea şedinţei a fost spartă de Ion Fugaru, fostul şef de la Târgu Cărbuneşti al PDL vorbind fără microfon, spunând, în schimb, că îi pare rău că nu poate să îi acorde votul întrucât nu a fost inclus pe lista de delegaţi ce se vor deplasa la Bucureşti şi, ca urmare, nu are cum să voteze. Fugaru a menţionat chiar că dacă nu ar fi presa în sală ar spune mult mai multe lucruri care nu l-ar avantaja pe deputatul Ion Cupă în privinţa modului în care a format lista cu delegaţi şi cum a fost decisă soarta conducerii actuale a PDL Gorj. În sprijinul său a venit şi fostul viceprimar de la Turcineşti, Dumitru Modrea, care s-a plâns şi el de faptul că nu figurează pe lista delegaţilor ce vor merge în capitală. Şi Fugaru şi Modrea au spus că la partid a fost nevoie de ei doar anul trecut, în campaniile electorale şi la referendumul pentru susţinerea lui Traian Băsescu, după care au fost îndepărtaţi.

Sute de cazuri în ţară

Primarul de la Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, venit la Târgu Jiu pentru a-şi exprima sprijinul pentru Udrea, a precizat că nici măcar el, la Mehedinţi, ca primar de oraş, nu a fost inclus în delegaţia judeţului doar pentru că şi-a exprimat susţinerea pentru fostul ministru al turismului şi dezvoltării. Elena Udrea le-a spus nemulţumiţilor de la Gorj că va discuta cu deputatul Ion Cupă pentru a vedea care este situaţia în organizaţie, ea ţinând însă să precizeze că la nivel de ţară sunt sute de astfel de cazuri, ceea ce i-ar permite să pună la îndoială corectitudinea alegerilor din 23 martie.

„Putem pune la îndoială corectitudinea  alegerilor câtă vreme cei care au declarat susţinere pentru Elena Udrea sunt scoşi de pe listă deşi sunt primari de municipii. Eu sper să nu se ajungă până acolo şi listele să se corecteze în timp util. Noi vrem o Convenţie organizată corect. Faptul că acum, pe ultima sută de metri, fie nu se dau listele la centru, fie nu se arată listele membrilor din organizaţie arată o încercare de a controla votul din 23 martie. Nu cred că face bine susţinătorilor domnului Blaga să genereze speculaţii pentru că noi vom lua atitudine public faţă de organizaţiile unde s-au încălcat regulile pentru întocmirea listelor de delegaţi”, a declarat Udrea.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: