Liceenii, puşi în dificultate la Bac de Stalin şi comunism

Absolvenţii de clasa a XII-a au susţinut miercuri cea de-a doua probă a examenului de Bacalaureat, fiind vorba de proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie. Dacă la Matematică, lucrurile au fost clare, la Istorie, elevii au trebuit să elaboreze în aproximativ două pagini un eseu despre statul român în perioada postbelică, cu cerinţe referitoare la stalinism şi comunismul din România. Bucuroşi că au mai scăpat de încă o probă, elevii deja îşi fac primele calcule.

Un număr de 2.942 de elevi de clasa a XII-a au participat miercuri la cea de-a doua probă a examenului de Bacalaureat, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj raportând 185 de absenţi. Niciun candidat de la această probă nu a călcat strâmb, însă nici notele nu se anunţă a fi unele mari. Cei care au susţinut proba la Istorie, au fost complet dezamăgiţi. „Am dat la istorie. La subiectul trei a picat comunismul, să vorbim despre Stalin, subiectele unu şi doi au fost uşoare deoarece am vorbit pe baza textului. Pot să spun că m-am descurcat chiar bine. La un 7, 8 mă aştept. Nu mai am de gând să continui cu facultatea, probabil voi merge în armată”, a declarat Mădălin de la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”.

Nici subiectele de la Matematică nu au fost tocmai cele mai uşoare, spun elevii care recunosc că n-au învăţat toate formulele dictate de profesori la clasă. „A fost puţin greu pentru că au fost multe lucruri la care nu ne-am aşteptat să pice, multe formule cărora nu le-am dat atenţie şi în mare a fost greu. Partea a treia au fost nişte integrale. Timp a fost să rezolvăm, dar subiectele ne-au cam dat de gândit. Mă aştept la un 8, 8.50, nu sunt dezamăgită, chiar mă bucur. Mai departe merg la Academia de Poliţie la Bucureşti”, a spus Diana, elevă a Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

ABSENŢI

În judeţul Gorj sunt zece centre de examinare, cei mai mulţi absenţi fiind înregistraţi la Liceul Tehnologic Turceni, 39 la număr şi Colegiul Tehnic Motru - 32 absenţi. La Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” a fost înregistrat un singur absent. Ultima probă a examenului de Bacalaureat are loc vineri, 30 iunie, proba la alegere.

Vizualizări: 1,850

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: