Licitație de două milioane de euro la CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia a scos la licitație un contract de două milioane de euro pentru „Capacități noi de producție a energiei termice pe gaze naturale”. Acestea vor fi instalate la termocentrala Craiova II.

Caietul de sarcini le-a cam dat bătăi de cap ofertanților, potrivit datelor publicate pe SEAP, fiind plin de greșeli. Un posibil ofertant a semnalat că prin caietul de sarcini se solicită o instalație de ardere gaz natural cu emisii de NOx de cel mult 100 mg/Nm3, iar în fișa tehnică anexată este menționată o valoare maximă de 80 mg/Nm3. Răspunsul companiei a fost că se ia în considerare valoarea de 80.

O altă întrebare a fost legată de faptul că în contract este prevăzută o perioadă de garanție de 36 de luni de la livrare, iar în caietul de sarcini 36 de luni de la recepție. Ca să fie treaba treabă, în fișa tehnică este prevăzută o perioadă de garanție de 24 de luni de la punerea în funcțiune. Noroc cu clarificarea ulterioară a CE Oltenia, care menționează că perioada de garanție va fi de 24 de luni de la punerea în funcțiune, dar nu mai mult de 36 de luni de la livrare. În total au fost nouă clarificări cerute, dar până la licitație mai este. (R.S.)

Vizualizări: 2,111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: