Lider PLUS: Domnule Iohannis, ajutați-ne să vă votăm

Gorjeanul Alin Mituța, consilier politic la Parlamentul European și un apropiat al lui Dacian Cioloș, a criticat dur pe pagina de socializare refuzul lui Klaus Iohannis de a participa la o confruntare televizată cu contracandidata sa la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă. “Înțeleg recomandarea staffului de campanie a lui Klaus Iohannis de a-l păstra în mediu total controlat pentru a nu risca absolut nimic. Este o recomandare rațională având în vedere diferența în sondaje dintre el și contracandidată. Dar nu înțeleg absolut deloc decizia omului politic Klaus Iohannis de a urma o astfel de recomandare”, a scris Mituța.

Mituța, care a fost și candidat la alegerile europarlamentare din primăvară, se întreabă dacă președintele României este lider politic sau robot: “Domnule Iohannis, sunteți lider politic sau robot? Ca lider politic și câștigător al alegerilor din 2014 ar trebui să știți că alegerile și politica nu sunt un simplu joc rațional în care iei deciziile strict pe bază de calcule matematice sau pe rețete ale consultanților, ci e mult mai mult decât atât: e o artă care îmbină acele calcule sociologice precise cu empatia, instinctul, emoția”.

Potrivit lui Mituța, refuzul de a participa la orice formă de dezbatere este “o decizie politică absolut catastrofală, nejustificată și foarte riscantă”, care poate genera întocmai “lebedele negre” de care se teme președintele.

“Domnule Iohannis, vă rugăm, nu supuneți România riscului de o avea președintă pe Viorica Dăncilă. Vă rugăm, ajutați-ne să vă votăm și ieșiți măcar un pic din zona de confort. Sunt sigur că puteți face față unei dezbateri cu doamna Dăncilă”, a concluzionat Alin Mituța.

Vizualizări: 1,628

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: