Lider sindical, somat să plătească daune pentru mineriada de acum 20 de ani

Surpriză neplăcută pentru sindicalistul Constantin Crețan de la Complexul Energetic Oltenia. Poștașul i-a adus o poprire pensie și pe un teren. Acesta a fost anunțat că are de plătit daune morale în valoare de un milion de lei. Totul, după implicațiile pe care le-a avut în cadrul Mineriadei de acum 21 de ani. Crețan s-a declarat șocat că se întâmplă acest lucru după atâția ani și mai ales pentru că se considera reabilitat, fiind închis și trei ani pentru că a fost unul dintre liderii Mineriadei din 1999.

Constantin Crețan a declarat că abia acum a fost anunțat că este bun de plată. Ar avea de achitat un milion de lei, daune morale.

„Nu numai poprire pe pensie, ci și sechestru pe ce mai am și eu. Am o suprafață de teren și atâta tot. După 21 de ani de la Mineriadă, mi s-a pus poprire și sechestru pentru suma de 10 miliarde de lei vechi, daune pentru Mineriadă. Nu am primit niciun fel de înștiințare. În hotărârea judecătorească, responsabilă civilmente era Valea Jiului. Nu înțeleg de ce s-a îndreptat împotriva liderilor de sindicat și eu am fost reabilitat complet printr-o hotărâre judecătorească. După 21 de ani, e și prescrisă. De ce după 21 de ani să vină să ceară daune pentru Mineriadă?”, s-a întrebat Constantin Crețan, la Radio Infinit.

Acesta a adăugat că are în plan să conteste poprirea și să-l dea în judecată chiar și pe ministrul Finanțelor. Trei ani a fost Constantin Crețan închis pentru implicarea sa în Mineriada din 1999.

Vizualizări: 3,431

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: