Liderii de sindicat ameninţă conducerea CEO cu instanţa

Sindicaliştii din minerit vorbesc despre o circulară transmisă de către conducerea CE Oltenia carierelor, prin care li se solicită specialiştilor să ţină cursuri de formare profesională cu angajaţii, acum în preajma sărbătorilor. Liderii de sindicat spun că acestea durează  câteva zeci de ore şi asta ar însemna cel puţin cinci zile de cursuri şi nu ar mai fi timp pentru aşa ceva. Ameninţă cu acţionarea în instanţă pentru nerespectarea contractului colectiv de muncă în ceea ce priveşte cursurile de formare profesională pe care ar fi trebuit să le fi făcut deja salariaţii.

Liderii de sindicat spun că, în felul acesta, salariaţii vor da cu subsemnatul că au parcurs acele cursuri în loc să primească un certificat de absolvire. Cursurile de formare profesională ar fi cuprinse în contractul colectiv de muncă. „Am avut în contractul colectiv de muncă un program de pregătire profesională, dau exemplu, în zona minieră în jur de 5000 de muncitori şi ceferişti trebuiau să facă această pregătire. Trebuia făcută timp de 5 zile, deci 40 de ore. Bineînţeles că nu s-a făcut. Şi colegii de la termocentrală, erau vreo 2500 de la dânşii. Acum în ultimele zile, au venit nişte tabele de la CEO prin care specialiştii în diverse domenii de activitate cum ar fi cei din unităţile miniere trebuie să facă această pregătire profesională cu salariaţii. Cum să se facă, pentru că trebuie să şi funcţionăm? Mai mult, nu faci pregătire în ultimele două zile ale anului. Sunt curios şi eu să văd cum vor arăta semnăturile pe tabele respective. Au transformat această perfecţionare în semnătura pe un tabel al salariatului, nu într-un certificat de absolvire”, a spus Dumitru Pârvulescu, vicepreşedintele FNME şi liderul la EMC Peşteana. 

Pârvulescu: 10% au făcut aceste cursuri

Sindicaliştii spun că vor da în judecată compania pentru nerespectarea prevederilor contractului colectiv de muncă. „Din cei 10 mii de salariaţi care sunt prinşi în acest program de formare, nu ştiu dacă până la ora asta sunt o mie de salariaţi care au făcut aceste cursuri de perfecţionare. Probabil că vom face o acţiune în instanţă pentru că nu au respectat contractul. Dar câte n-au respectat?! Ar trebui să facem un biblioraft de-al mare cu nerespectările de contract. Probabil că o să ne adresăm şi ITM-ului, dar ne-am mai adresat şi s-a văzut ce răspuns ni s-a dat”, a mai spus Pârvulescu.   

Ce-i urează lui Ciurel

„Îi urez să aibă parte de tot ceea ce îi doresc salariaţii din CEO. Probabil că are şi dânsul informaţii legate de ceea ce îi doresc salariaţii complexului. Din păcate, în CEO s-a instalat o teroare cum nu era nici pe timpul lui Ceauşescu. Au făcut să se spioneze om pe om, să se întrebe „oare colegul meu nu se uită cumva la mine, că spun ceva despre geniile care ne conduc?” Numai mediu propice pentru muncă nu e în CEO în momentul de faţă”, a comentat Dumitru Pârvulescu.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: