Doi lideri de sindicat au câștigat procesul cu administrația CEO

Doi lideri de sindicat au demonstrat în instanță că măsurile luate în aprilie - mai de conducerea CE Oltenia au fost ilegale. Este vorba despre perioada în care peste 2.000 de persoane au fost nevoite să semneze retroactiv acte adiționale cu reducerea salariilor sau creșterea lor în unele situații. Măsura a fost aplicată și în cazul celor care nu au semnat actele adiționale. Doi lideri de sindicat au acționat conducerea în instanță și au câștigat repunerea pe funcții și recuperarea sumelor pierdute. Liderii de sindicat spun că toți cei 2.000 de angajați ar fi putut câștiga dacă nu ar fi cedat presiunilor conducerii și nu ar fi semnat actele adiționale.

Dumitru Pârvulescu, lider de sindicat la Cariera Peșteana, și Petre Mămăligă, lider la Jilț, au primit pe 20 decembrie soluția în procesul cu administrația. Instanța le-a admis acțiunea și a decis anularea deciziei emisă de Sucursala Divizia Minieră Tg Jiu, Cariera Peșteana, respectiv Cariera Jilţ Nord. “Repune părţile în situaţia anterioară emiterii deciziei. Dispune reintegrarea reclamantului pe postul deţinut anterior emiterii deciziei, acela de inspector protecţie socială. Obligă pârâta (...) la plata drepturilor băneşti reprezentând diferenţa dintre salariul stabilit prin contractul individual de muncă, respectiv actul adiţional nr. 1/19.02.2013 şi drepturile băneşti acordate, începând cu luna mai 2013, sume actualizate de la data la care trebuiau acordate şi până la data plăţii efectiv”, se arată pe site-ul Tribunalului Gorj.

În plus, Complexul Energetic Oltenia trebuie să plătească și cheltuieli de judecată în sumă de 350 lei reprezentând onorariu avocat. De menționat este că  sentința instanței poate fi atacată.

Liderul de sindicat Pârvulescu a declarat că aceasta era soluția în cazul celor peste 2000 de oameni care au fost obligați să semneze actele adiționale. „Noi am făcut un apel să nu semneze acele adiţionale pentru că a fost o decizie unilaterală a administraţiei. Instanţa demonstrează că cei din conducere au comis o ilegalitate”, transmit sindicaliştii. La instanţă au apelat 27 de persoane. 

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: