Liderii sindicali din CEO merg la parlament

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia vor să fie prezenți la parlament în ședința în care va fi votat proiectul de lege care va permite pensionarea minerilor și energeticienilor la 52 de ani.

Un astfel de proiect a fost votat și în vara trecută, dar după intrarea în vigoare s-a constatat că pot fi pensionați cu 13 ani mai devreme doar minerii și energeticienii care lucrează în condiții speciale din august 2021 încolo.

Noul proiect ar trebui să recunoască retroactiv condițiile speciale, dar și acesta este văzut diferit de liderii sindicali, unii spun că nu le face dreptate tuturor celor care au muncit în condiții dificile.

Dacă legea va intra în vigoare în această primăvară, va permite pensionarea în acest an a circa 1600 - 1800 de salariați de la Complexul Energetic Oltenia. Alte câteva sute vor pleca prin externalizarea termocentralei Craiova II și astfel nu ar mai fi nevoie de concedieri colective.

Reamintim că societatea CE Oltenia și-a asumat prin planul de restructurare să reducă în acest an numărul de salariați cu două mii. Compania energetică are în jur de 11 mii de salariați, la jumătate față de anul înființării, 2012.

Vizualizări: 5,091

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: